L’Orfeó Atlàntida celebra 90 anys a Hostafrancs

L’Orfeó Atlàntida, un dels més antics de Catalunya, va néixer el 1926 al barri d’Hostafrancs per una escissió de l’Orfeó de Sants. Enguany celebra el seu 90è aniversari i des d’Acelobert hem parlat amb Anna Cuatrecasas i Albereda, presidenta de l’entitat des del 2012, qui ens ha explicat que “l’Orfeó d’avui en dia no és el mateix dels seus inicis, ja que antigament els Orfeons eren com casals o ateneus on es feien activitats com cant, esbart dansaire, poesia, teatre, excursionisme, escacs o ping-pong, i ara les persones gaudim del nostre temps lliure d’una forma diferent”.

La presidenta de l’Orfeó Atlàntida assenyala “l’Orfeó està focalitzat en el cant coral, tot i que fem alguna activitat extra durant l’any”. “Tenim el Cor Jove, per a persones d’entre 12 i 25 anys, que està format per 16 persones i compta amb un repertori acord a l’edat dels seus membres; i també un Orfeó per a persones d’entre 16 i 18 anys, amb un repertori molt variat (música tradicional catalana, música contemporània i d’autors internacionals)”, explica Cuatresasas. En l’actualitat volen ampliar el nombre de cantaires d’entre 18 i 55 anys per iniciar un repertori nou i variat; i el Cor Jove de l’Orfeó també està obert a noves incorporacions de joves des de 12 a 25 anys. Per a més informació tot aquell qui vulgui pot visitar la pàgina web www.orfeoatlantida.cat.

Des de la seva creació, l’Orfeó Atlàntida ha comptat amb diversos directors, que han anat definint l’estil musical de l’entitat. Anna Cuatrecasas explica que “fins a finals dels anys 90 els directors que havíem tingut es centraven molt en la música popular catalana i els seus autors, a partir de llavors, amb l’entrada d’en Domènec Olivella i culminant amb l’entrada d’en Milén Panayótov al gener de 2005, el repertori s’ha anat ampliant a autors internacionals i músiques d’altres països que ens ha donat una visió més ample de les diferents formes d’entendre la música i ens ha enriquit molt”.

L’Orfeó Atlàntida, que té més de 200 socis, té una bona acollida a Hostafrancs, on la seva presidenta assegura que “tenim força seguidors al barri i els nostres concerts acostumen a tenir força afluència de públic”. Entre d’altres, participen molt activament en la Festa Major, i cada any hi celebren un concert de Nadal, que enguany té lloc el dia 17 de desembre a les 19h a l’Església de Sant Àngel Custodi.

María Jesús Mirón

Post a Comment