La defensa d’un espai públic per a tothom

Camí Amic és un projecte comunitari que, amb el suport municipal, treballa per fomentar l’educació en valors cívics i ambientals. Aquesta entitat, que va néixer cap a l’any 2000, engloba diferents actors dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni que volen millorar el territori que comparteixen.

L’espai públic és un bé comú on conflueixen els interessos de diferents actors que dia rere dia han de compartir un mateix territori. Per això, fer que el carrer sigui un espai de convivència entre tots els implicats no sempre és una tasca senzilla.

Des de fa alguns anys, centres educatius, associacions veïnals i de comerciants i equipaments municipals dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, juntament amb el suport del Districte de l’Eixample; treballen per detectar i, si més no, intentar aportar una alternativa per solucionar els problemes relacionats amb l’espai públic.

Una de les línies d’actuació més importants de Camí Amic s’estructura entorn de la seguretat dels infants a l’espai públic, per això, existeix un vincle tan estret amb les necessitats i reivindicacions dels centres educatius. En aquest sentit, durant l’estiu el Consell de Districte de l’Eixample va aprovar una mesura per redefinir els entorns de les escoles. Per tal de crear les propostes, Camí Amic ha dut a terme un estudi per la millora dels entorns educatius, realitzat durant el 2016 a través d’enquestes a escoles, instituts i famílies. D’aquí es conclou que algunes de les reivindicacions més habituals són l’ampliació de les voreres que hi ha al davant de les escoles, la necessitat de millorar la senyalització, instal·lar semàfors fixos en lloc d’intermitents o col·locar més bancs a les zones adjacents, entre d’altres factors. –Redacció

Més informació: www.camiamic.wordpress.com

Post a Comment