10 consells per aconseguir els teus objectius

Una guia pràctica per maximitzar les possibilitats d’aconseguir les teves metes en la vida.

Tenir objectius que perseguir en el dia a dia és el que ens fa moure’ns, i fixar-se metes i lluitar per elles està íntimament relacionat amb el benestar i la salut mental. De fet, un dels principals motius o símptomes en una depressió és la pèrdua d’il·lusió i interès per objectius vitals. En altres paraules, establir metes ens ajuda a estar bé. Perquè si no tenim objectius en la vida, podem passar per una etapa de crisi existencial.

Però els objectius són importants no solament per al nostre benestar emocional i desenvolupament personal, sinó que fixar objectius contribueix positivament a altres àrees de la nostra vida, com el rendiment esportiu o laboral. Això permet controlar aspectes psicològics importants com l’atenció, l’autoconfiança o a la motivació, que són tan importants per poder rendir a un nivell òptim.Juan Armant Corbin

Consells per aconseguir els teus objectius

1. Troba un objectiu realista però desafiador
Els objectius han de ser realistes perquè en cas contrari poden provocar-nos una tremenda frustració. Per tant, cal conèixer i analitzar els recursos dels quals es disposa a l’hora d’aconseguir la meta.
Ara bé, els objectius que ens fixem han de ser desafiadors i han de suposar un repte para d’aquesta manera mantenir-nos sempre motivats. Això és possible aconseguir-ho a través d’un procés actiu de pensament, és a dir, gràcies a l’autoreflexió.

2. Impregna el teu objectiu d’emocions positives
Quan ja tinguis els teus objectius en ment, fes una llista de les coses positives que obtindràs en aconseguir-los. Pensa en aquestes coses que et motiven de la meta o com et sentiràs quan ho aconsegueixis. Recordar-t’ho diàriament t’ajudarà a superar els moments difícils, que sempre n’hi ha.

3. Crea una representació visual de l’escena
A més del punt anterior, també pots crear una imatge visual del procés i el resultat. Per exemple, si un increment de salari significa que pots portar a la teva família de vacances, curta imatges i pega-les en un mural o tros de paper i penja-ho a la teva habitació. Això et motivarà per seguir endavant cada vegada que ho vegis.

4. Comparteix-ho
Aquest punt està especialment indicat per als objectius empresarials (i també esportius). De fet, un dels tipus de lideratge més importants avui dia és el lideratge transformacional, doncs aquests líders són capaços de fer que els empleats connectin amb la seva idea de la meta o objectiu.

Els líders transformacionals són persones carismàtiques i influents, i posseeixen una intel·ligència emocional elevada. Diversos estudis han demostrat que són capdavanters més eficients, doncs motiven i augmenten la productivitat i l’eficiència del grup.


5. Tingues paciència

Ara és el moment de tenir paciència i seguir lluitant. Pot ser que no tot surti com has desitjat a la primera, però has de seguir barallant per això que tant desitges. Una de les claus de l’èxit és aixecar-te tantes vegades com has caigut. Als moments dolents, pensa que és normal que no tot surti a la perfecció.

6. Desglossa les teves metes
Moltes persones abandonen els seus objectius perquè les seves metes són massa altes. Per això, és important desglossar els objectius en metes a curt, mitjà i llarg termini. Això és clau per a una correcta planificació i, a més, les metes a curt i mig termini poden donar-te un extra de motivació i autoconfiança per seguir endavant i aconseguir l’objectiu final.

7. Posa-li data
I clar, quan ja has planificat el camí a seguir per aconseguir les metes tant a curt, mitjà o llarg termini, és moment de posar-los data. D’aquesta manera t’exigiràs més a l’hora d’aconseguir-ho, et servirà de feedback i t’ajudarà a seguir al peu del canó.


8. Plasma-ho en paper

Tenir la idea en el cap d’allò que vols pot ser no sigui suficient per aconseguir els teus objectius. Ara bé, encara que crear una representació visual de l’escena pot ser molt útil, és molt millor si, a més, ho plasmes tot en paper. D’aquesta manera pots desglossar les metes i seguir el calendari que has planificat.

9. Pren-te 10 minuts cada dia per recordar-te l’increïble que serà aconseguir les teves metes
Ara que ja tens l’escena visual i ho has plasmat tot en paper. Utilitza 10 minuts del teu dia per recordar-te el que vols i els petits assoliments que has anat aconseguint amb el temps. D’aquesta manera estaràs més prop d’aconseguir-ho.

10. Duu a terme una acció diària
Està bé recordar-te cada dia el que vols aconseguir, però sense passar de les idees a l’acció difícilment ho aconseguiràs. Per això, marca’t diàriament petits passos per aconseguir-ho i compleix-los. Així aconseguiràs les teves metes abans del que creïs.

Jonathan García-Allen
Psicòleg i entrenador personal
www.psicologiaymente.net

 

Post a Comment