toni colomina

Toni Colomina, president de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample

“Portem 20 anys reivindicant que la presó Model marxi del barri”

Toni Colomina porta 2 anys presidint l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, però n’és soci des de l’any 1980. Actualment l’AAVV té uns 1.500 socis, que treballen plegats per trobar solucions a tots els problemes del barri.

Quines són les seves principals funcions com a president de l’Associació de Veïns?
Presideixo l’Associació de Veïns amb una Junta que és escollida cada any per tots els socis. Procuro estar en contacte sempre amb els veïns, fent moltes trobades i sempre preocupat per qualsevol problema que pugui haver al barri o que puguin tenir els veïns. Intento ajudar en tot el que puc i trobar solucions.

Quines són les principals reivindicacions que fan des de l’AAVV?
D’una banda, portem uns 20 anys reivindicant amb moltes mobilitzacions que la presó Model marxi del barri perquè ocupa un espai de dues illes d’Eixample. A més, és molt important la pacificació dels carrers, intentar que hi hagi menys cotxes. També reclamem que es facin actuacions de renovació als Jardins Montserrat, ja que estan molt degradats. D’altra banda, hi ha molts problemes al Parc Joan Miró amb els gossos que no estan lligats; i a l’espai Germanetes considerem que s’han de fer ja els equipaments que estan a punt de començar-se a fer, com un institut, un edifici de pisos socials, un altre edifici de pisos tutelats per a gent gran i una llar d’infants.

Quines altres reivindicacions tenen des de l’AAVV?
També reclamem des de fa molt de temps que els Bombers tornin al carrer Provença, demanem que el projecte tiri endavant. I una altra reivindicació és que al Xalet de la Casa Golferichs, on hi ha la Fundació Pi i Sunyer ocupant un espai massa gran per les seves funcionalitats, es faci un centre cívic com cal, ja que actualment hi ha una manca d’espai perquè la fundació porta molts anys ocupant un espai molt gran.

El mes passat vam entrevistar al president de l’Eix Comercial de l’Esquerra de l’Eixample i ens parlava dels possibles riscos pels comerços si es fa una mala implementació de la superilla. Què en pensen a l’AAVV?
Nosaltres encara no proposem res perquè hi ha un període de mig any en què s’està estudiant per part de l’Ajuntament de Barcelona i d’associacions de comerciants i de veïns. És un tema molt delicat però nosaltres en principi estem a favor de les superilles. El que no es pot fer, però, es el que s’ha fet a Poblenou, que és implementar-ho sense consultar i sense consens. Nosaltres, per estudiar bé això necessitem ajuda tècnica i també que els veïns diguin la seva.

Per tal de reduir la contaminació atmosfèrica, reclamen més zones verdes?
Les zones verdes les demanem des de fa més de 30 anys. Però el que no demanem ni demanarem és que els equipaments se substitueixin per zones verdes. En això sempre estarem en contra. I una altra demanda també passa per millorar les zones verdes que ja tenim, com per exemple la del parc Joan Miró, que està degradada; i també demanem que els Jardins Montserrat estiguin ben arreglats. En definitiva, estem a favor de les zones verdes, però el primer són els equipaments.

Què li diria als veïns del barri perquè s’adrecin i col·laborin amb l’AAVV?
Els hi demanaria que s’apropessin al local nostre, al carrer Calàbria 262. Allà trobaran persones que sempre estan al costat dels veïns i pendents del que passa al barri. A més, si una persona és sòcia pot fer diferents cursets, com català o anglès; val la pena aprofitar aquesta oportunitat. I també derivem a les persones necessitades als serveis socials del barri, els facilitem aquesta gestió. Ser soci té molts avantatges, i a més, es paga un preu simbòlic (uns 10 euros anuals). Si hi haguessin més socis es podrien fer més coses pel barri.

Més informació: www.avvee.org

María Jesús Mirón

Post a Comment