Reciclatge de matèria orgànica a l’Aula Ambiental

L’Aula Ambiental de la Sagrada Família, situada a la cantonada entre els carrers Provença i Lepant de Barcelona, és un dels Punts Verds més actius de la ciutat, amb 60.000 usuaris.

Actualment els integrants més conscienciats d’aquest Punt Verd participen en un projecte de compostatge, creant adob mitjançant un procés natural de descomposició de la matèria orgànica. Es tracta de 60 famílies que porten setmanalment els residus orgànics a la base de compostatge on després d’un procés de mig any es converteixen en adob, a base d’airejar-los i barrejar-los periòdicament. Aquesta manera de reciclar és una iniciativa sostenible ja que permet estalviar, entre d’altres, els costos de transport, ja que els veïns s’emporten els 150 kg de compost que es genera anualment a la unitat de compostatge.

L’Aula Ambiental de la Sagrada Família esdevé un Punt Verd molt actiu del barri, ja que també ofereix serveis i recursos dirigits als veïns per tal de fomentar la cultura de la sostenibilitat, actuant com a punt d’informació sobre la gestió de residus a la ciutat.

A més, s’organitzen activitats com tallers, xerrades o visites; activitats per a centres educatius i casals d’estiu i visites guiades per conèixer el Punt Verd del barri i el destí dels residus que s’hi recullen.

Des de l’Aula Ambiental també s’ofereixen serveis d’assessorament sobre prevenció de residus i bones pràctiques ambientals per a entitats, i hi ha un banc de recursos a disposició d’aquests col·lectius per ajudar-los a fer les seves activitats més sostenibles, com per exemple, vaixella reutilitzable o cuina solar.

A més, des d’aquest Punt Verd es cedeixen espais per actes de temàtica ambiental, i també esdevé com a punt d’intercanvi de llibres.

Durant aquest mes de desembre es realitzen diverses activitats a l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, com per exemple un taller de consum conscient de peix i marisc (dijous 15 a les 18:30h), una tertúlia sobre el dret a saber què mengem (dimarts 20 a les 18:30h) o un taller familiar de reparació de joguines (dimarts 27 a les 17:00h).

Totes les activitats que es realitzen (es poden consultar a la pàgina web www.aulambiental.org) són gratuïtes i per inscriure’s cal escriure un correu electrònic a info@aulambiental.org o trucar al telèfon 934350547.

Per MarÍa Jesús Mirón

 

Post a Comment