“Quant més comerç de proximitat hi ha, més agradable és viure al barri”

Xavier Llobet, president de l’Eix Comercial CorEixample

CorEixample (C/Consell de Cent, 352), associació integrada per  més de 170 socis entre comerciants, professionals i amics de l’entitat, s’encarrega des de l’any 1994 de dinamitzar social i econòmicament el territori comprès entre Còrsega, Gran Via, Passeig de Gràcia i Passeig de Sant Joan. En aquesta edició d’Acelobert coneixem el funcionament, objectius i projectes de l’entitat de la mà del seu president des de fa gairebé un any, Xavier Llobet.

Quines activitats fan durant l’any per tal de dinamitzar el comerç?
Organitzem diferents activitats, sobretot durant la campanya de Nadal, on fem una Fira, col·laborem amb la ludoteca per als nens petits, organitzem la carpa dels Reis Mags, el Tió, xocolatades, etc. També organitzem passarel·les de moda esporàdicament. Per a nosaltres, però, l’acte més important i representatiu és la Fira Modernista, cada cop és assolida en el nostre territori i amb més renom, i en la que es reuneixen més de 10.000 persones (es fa cada any cap al maig-juny).

També participen en projectes socials.
Aquest mes de març col·laborem amb el Magic Line de Sant Joan de Déu a favor de les persones en situació de vulnerabilitat, on hem cedit unes carpes. A més, col·laborem amb entitats del barri com l’Associació de Veïns, la Casa Elizalde, sempre intentant treure partit al nostre barri, que té molt potencial. I a banda de la part comercial, col·laborem en l’àmbit de la seguretat amb Guàrdia Urbana i Policia Nacional.

Passarel·la moda al carrer CorEixample

Passarel·la moda al carrer CorEixample

En quina situació es troba el comerç de proximitat al barri?
El comerç de proximitat està morint, es tanquen moltes persianes perquè la gent es jubila. Cal que s’obrin nous comerços i que es pugui trobar de tot, sobretot tenint en compte que a la nostra zona hi ha molta gent gran als que se’ls hi ha de proporcionar tots els serveis. Si tenim de tot, la gent no haurà d’agafar el cotxe ni desplaçar-se per obtenir-ho. I és que al barri, quant més comerç de proximitat hi ha, més agradable és viure-hi. I per tal de solucionar-ho, caldria que l’Ajuntament fes un pla d’usos per saber què manca al barri i intentar que es cobrissin aquestes mancances. En aquest sentit, des de CorEixample també volem fer una bossa de serveis i solucions perquè quan una persona necessiti alguna cosa al barri sàpiga on pot trobar-ho d’una forma senzilla a través de la nostra pàgina web.

Quines coses caldria millorar al barri?
Tenim un problema d’enllumenat, ja que tenim molts carrers on quan no hi ha llum solar, hi ha molt poca llum. I també tenim problemes amb les bicicletes, és un instrument molt bo però caldria que l’Ajuntament fes una formació als ciclistes perquè sàpiguen què es pot fer i què no amb una bicicleta, de la mateixa manera que ho sabem quan conduïm cotxes o motos.

Quins són els avantatges dels socis de CorEixample?
Alguns dels serveis que oferim són coaching comercial per millorar la gestió de l’establiment, visual merchandising, on aconsellem sobre com aprofitar millor els espais, el defensor del client per tal de defensar els drets i els deures de comerciant i client, cursos de formació, borsa de treball i places de pràctiques per a estudiants.

Per María Jesús Mirón

 

Post a Comment