Dídac Mullor Sirvent, la quarta generació d’un negoci familiar situat a Sant Antoni. L’orxateria Sirvent, inaugurada l’any 1943, s’ha consolidat com un dels punts més emblemàtics del barri. Tots els veïns que volen passar la set no dubten en apropar-se per l’establiment. Segons molts, a la botiga s’hi troba la millor orxata de l’Eixample i, fins i tot, de la ciutat de Barcelona.

L’èxit de l’orxateria Sirvent ha assegurat la seva permanència a Sant Antoni. De fet, ja fa 75 anys que estan al barri i, tal com assegura Mullor, estan “molt orgullosos d’estar-hi i seguir la tradició”. Tradició, doncs, combinada amb productes de qualitat, entre els quals es pot fer una distinció per temporades. Des de final de març i durant els mesos d’estiu hi ha una àmplia oferta de gelats, granissats i orxata. A partir de l’octubre, a més a més, arriba la temporada dels torrons, que finalitza a principis de gener.

Els torrons, elaborats artesanalment a la seva factoria de Xixona, cobreixen tots els gustos possibles: en podem trobar des dels més típics, com el de Xixona o el d’Alacant, però també d’altres més innovadors com el de coco, o el de coco i xocolata. Tot i que els tradicionals són els més comprats per la clientela, a mesura que passa el temps els torrons més nous van guanyant acceptació i cada dia es venen més.

La clau de l’èxit de l’orxateria? Pel Dídac Mullor és tractar el producte amb cura. A més a més, a l’hora d’afrontar el futur el que sempre intenta és seguir les maneres del seu besavi, qui va inaugurar l’establiment. Com diu Mullor, la seva funció és seguir “el seu bon treball i les seves fórmules”.

Les orxateries Sirvent es troben al carrer Parlament número 56, just al costat del Mercat de Sant Antoni i també al carrer Balmes número 130. Per a més informació, també disposen d’una pàgina web: www.turronessirvent.com

Redacció: Acelobert