La clínica Animal Salut de la Sagrera ofereix una gran varietat de serveis. Mireia Badia, veterinària i coordinadora del centre, explica que tenen “una botiga especialitzada en gossos, gats, ocells, conills i altres animals; una perruqueria i també un centre veterinari”.

En total, hi ha tres treballadores -dues veterinàries i una perruquera- i, en cas que els animals dels clients requereixin una atenció en una especialitat que les veterinàries locals no tracten, també compten amb un servei extern.

En referència a les mascotes, Badia assegura que són molt intel·ligents: “hi ha molts animals que ja entren a la botiga perquè sempre que passen per davant els hi donem gominoles”. Així doncs, “entren contents perquè saben que tindran premi”.

Tot i això, a vegades les coses es compliquen. Els animals, a diferència de les persones, no entenen per què se’ls punxa o per què el veterinari els toca una pota que tenen malament. Per aquest motiu, moltes vegades les mascotes associen el veterinari a quelcom negatiu i tractar-los esdevé una tasca complicada. Ara bé, amb paciència i cura tot s’acaba solucionant.

De fet, Badia explica que “moltes vegades els animals es porten malament perquè pugen a la gepa dels propietaris”. Són conscients que ells els protegiran si els passa alguna cosa i, per tant, a vegades la solució passa perquè els propietaris “surtin fora i els animals no els vegin” i es tranquil·litzin.

La clínica Animal Salut, ubicada al carrer Olesa número 67, prop del Mercat de Felip II, també compta amb servei a domicili, majoritàriament utilitzat per persones grans amb problemes per desplaçar-se. Per a més informació disposen d’una pàgina web (www.animalsalut.com) i d’un telèfon de contacte (933407404).

Redacció: Acelobert