Les curses populars i els programes de salut i esport

 

La presència de la dona ha esdevingut una constant en les manifestacions esportives populars que s’han celebrat a Barcelona en les darreres dècades.

A tall d’exemple, s’ha passat d’un 16% de participació femenina de mitjana a les curses del calendari atlètic barceloní durant la temporada 2010-2011 a un 23% de mitjana durant la temporada 2013-2014 (les curses de la Mercè, Nassos, Jean Bouin o Bombers han doblat les participants en els darrers anys, amb un increment de més del 100%), alhora que van representar el 48% de participació en la darrera Cursa d’El Corte Inglés i van esgotar dorsals una setmana abans de la data marcada per al tancament d’inscripcions a la Cursa de la Dona, amb 25.000 participants.

Cal dir, però, que no només s’ha vist créixer la passió femenina pel running, sinó que les dones també es preocupen per millorar la seva qualitat de vida amb activitats esportives més centrades a tenir cura de la salut i el benestar.

És el cas de les propostes d’activitat física gratuïtes que tenen lloc a la ciutat de Barcelona: l’Activa’t o el Barnatresc. En el cas de l’Activa’t, amb sessions de tai-txi i txi-kung i caminades als parcs de la ciutat, la participació femenina és des de lluny més elevada que la masculina: un 87% de dones, amb una mitjana d’edat de 68 anys, davant un 13% d’homes. En el cas del Barnatresc, el cicle d’onze caminades urbanes anuals, la participació femenina és també superior a la masculina (un 58,37% de dones davant el 41,63% d’homes).

 

Post a Comment