Homes Igualitaris: Un home qualsevol

 

Sóc un home de 47 anys i no vaig ser criat des del feminisme. De menut vaig tenir vedat l’accés a la cuina i als seus secrets i no va ser fins ben entrada l’adolescència quan –sempre ma mare- varen començar a dir-me que ordenes almenys i solament l’habitació. He sigut masclista. Segur: per herència, per educació, per omissió, per comoditat, per mirar a altre costat… per ignorància. Han passat molts anys de tot allò, és clar.

El meu present és un altre. La vida, l’amor, la paternitat, les presències exemplaritzants de tantes i tantes dones a la meva vida, els estudis, els llibres…; adonar-me i aprendre dels errors lluitant contra ells, creure fermament en la utopia i implicar-m’hi.

Als Instituts Públics on vaig treballant, dedico des de l’aula molt d’esforç a intentar buscar i construir un món més just, igualitari i feminista, des del paper actiu dels homes per a aconseguir-ho, un paper determinant. I vaig llegint, reflexionant i debatent la nostra responsabilitat, les nostres accions, la justícia moral, des de la humilitat i el dia a dia.

Tenim un jovent complex, exactament igual que nosaltres els adults i no puc afirmar que el context ens acompanyi: de vegades només cal eixir de casa, obrir la porta, alçar la primera pedra a la vista per a detectar-hi de seguida cinquanta punts hostils, deixalles patriarcals per tot arreu… Però necessito creure en les coses que anem fent i respiri un canvi que ja fa temps està clarament en marxa. També ho veig, tot i que no sempre de seguida, però ho veig. I m’atreveixo a dir que fins i tot cada dia: amb gestos no noticiables, actituds anònimes, pensaments compartits, empoderaments progressius, … Jo volgués que tot aquest just i preciós ideal pogueren viure’l les nétes de les meves rebesnétes. “Són canvis que necessiten segles” he escoltat tantes vegades! Tant de bo sigui molt de temps abans, aquest és el nostre desig, la nostra voluntat i el nostre compromís.

Fa dies que Homes Igualitaris de Catalunya m’ha acceptat com a nou soci. Tenim tanta feina al davant…!

També tenim tanta força i alegria…!

Carles Llorens
Homes Igualitaris- AHIGE Catalunya
www.homesigualitaris.wordpress.com

 

Post a Comment