Voluntats Anticipades

Gent Gran: Voluntats Anticipades

Dins de les mil i una categories en les quals podem classificar a les persones atrevides-porugues, actives-passives, ordenades-desendreçades, etc. Podem trobar les previsores i les que deixen tot per l’últim moment. És probable que una persona organitzada i previsora es vulgui avançar a situacions i vulgui tenir l’endemà planificat i previst. En aquest cas, possiblement hauran sentit a parlar o inclús redactat el document de les voluntats anticipades (DVA)

El DVA el pot redactar lliurement qualsevol persona que sigui major d’edat i que tingui plenes facultats per decidir sobre la seva salut. Manifestarà les instruccions u orientacions que trobi adients sobre el tractament que li puguin administrar, o no, en cas que arribi una situació on no pugui expressar la seva voluntat. El DVA servirà perquè el professional de la salut tingui present els desitjos i valors del pacient en el moment que aquest no pugui manifestar-ho per si mateix.

La redacció es pot fer fent servir diferents models que ja existeixen o de forma lliure, però el més important és fer-ho davant notari o al centre de salut (CAP) amb testimonis i registrar-ho al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, els metges tindran accés independentment del territori on atenguin al pacient.

Sigui com sigui el lector, aquest tema no ha de deixar indiferent a ningú, ja que és una assegurança pel dia de demà i un dret d’autonomia, expressió i l’assistència que es vol rebre.

Si aquest contingut t’ha semblat interessant i vols saber-ne més, no dubtis en posar-te en contacte amb els nostres centres i participar dels grups de teràpia familiar on tractarem amb més profunditat el Document de Voluntats Anticipades i altres temàtiques d’immensa importància.

Judit Fernández
Treballadora Social
C/ Llagostera, 4 – Tel. 93 455 86 30
www.centrosamunt.com

 

Post a Comment