L'Onze de Setembre de 2017 - La Diada del Sí

L’Onze de Setembre de 2017- La Diada del Sí

L’Assemblea Nacional Catalana enllesteix els últims preparatius de la manifestació de l’Onze de Setembre, quan faltarà menys d’un mes per al referèndum sobre la independència. La mobilització porta per nom Diada del Sí que cobrirà els trams que formaran una creu (el signe de la suma) a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó.

El dia 28 d’agost, data de tancament d’aquesta edició, l’ANC ha informat que s’hi havien inscrit 150.000 persones i que s’havien organitzat més d’un miler d’autocars per traslladar gent cap a Barcelona.

Hi ha quaranta-vuit trams repartits en quatre zones: la de Muntanya, de color verd, que correspon a la part del passeig de Gràcia que hi ha per sobre del carrer d’Aragó fins als Jardinets de Gràcia, damunt la Diagonal; la zona de Mar, de color blau, que inclou els trams de baix; la zona del Besòs, que correspon als trams del carrer d’Aragó entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan; i finalment els trams de la zona del Llobregat, és a dir, al carrer d’Aragó des del passeig de Gràcia fins al carrer de Muntaner.
La Diada del Sí començarà a les 17.14. L’ANC recomana de fer el desplaçament cap al lloc assignat amb prou temps. A les 15.00, es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

L’ANC demana d’anar a la mobilització amb una samarreta qualsevol, preferentment, diuen, ‘la que t’ha portat fins aquí (entitats, causa preferida, club esportiu…)’. Demana que a les 16.00 tothom sigui ja al seu tram. I entre les 17.00 i les 17.14, que tothom es canviï la samarreta per la de la Diada d’enguany, de color groc fluorescent.

La samarreta és de color groc fluorescent molt viu, fàcilment identificable des de l’aire. És un homenatge a les armilles dels voluntaris, ‘sense els quals –diuen els responsables de l’ANC– aquest camí hauria estat impossible’. Aquest disseny és una evolució de la bafarada del sí, de diversos colors, que ja es pot veure als domassos penjats en molts balcons de pobles i ciutats catalans: el costat dret de la bafarada es converteix en el sí traduït a diverses llengües, com ara l’occità, el francès, l’anglès, el xinès, l’àrab o l’urdú.

Feliç Diada!

 

 

Post a Comment