Programa Festa Major Gràcia 2021. Revista Acelobert Barcelona

Programa Festa Major de Gràcia 2021

Del 15 al 21 d’Agost 2021

Pregó de les Festes de Gràcia 2021

El pregó de la Festa Major de Gràcia 2021 serà el dissabte 14 d’agost, a les 19 h, des del balcó de la seu del districte. El pregó dona el tret de sortida a les festes i aquest any serà a càrrec de Jordi Cuixart. El president d’Òmnium Cultural ha estat escollit pregoner perquè és veí del barri i per reivindicar el valor de l’activisme cultural i el compromís en la vida social del barri.

Horari i activitats virtuals

Cada carrer o plaça de Gràcia només podrà acollir tres activitats diàries, amb aforament limitat i amb cita prèvia. L’horari de la Festes de Gràcia 2021 el marcarà el toc de queda i les activitats hauran d’acabar com a molt tard a les 0.30 h. El programa de les Festes de Gràcia 2021 es trobarà centralitzat en tres espais que són zones àmplies i segures per garantir les distàncies: la plaça d’en Joanic, el carrer Pi i Margall (entre Sant Lluís i Joaquim Ruyra) i el carrer de Bailèn (entre Sant Antoni Maria Claret i Indústria).

TORNEIG TENIS TAULA: 16 i 17 d’agost 2021

CONCURS DE PINTURA: del 15 al 21 d’agost tens l’oportunitat de treure els pinzells, pintures, caballets i llenços per portar-los amb tu a la Festa Major de Gràcia i participar en el concurs (fins a 600 € i una exposició monogràfica)

CONCURS DE FOTOGRAFIA: Gràcia és més fotogènica que mai quan viu les seves festes, del 15 al 21 d’agost. Surt a passejar i gaudir de la festa buscant l’escena i l’angle perfectes. Tria la teva millor foto i participa-hi! (fins a 300 €)

TORNEIG D’ESCACS: 17 d’agost, a partir de les 10 h, al carrer Ros de Olano.

Cartell de la festa major

El cartell de les Festes de Gràcia 2021 d’aquest any és del dissenyador Xavier Malet. La seva proposta, inspirada en l’obra de Raymond Biesinger, és la guanyadora entre les 72 candidatures que es van presentar al concurs.

Més a baix la programació dels carrers guarnits

A la pàgina web del Districte (barcelona.cat/gracia) es publicaran totes les actualitzacions d’aquest programa.

1.PROGRAMACIÓ DISTRICTE FESTA MAJOR GRÀCIA 2021

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festesdegracia.eventbrite.com

DISSABTE, 14 D’AGOST 

18:30 h

Toc d’Inici de la Festa a càrrec dels Tabals i gralles. Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia

19:00 h

Pregó de la Festa Major de Gràcia a càrrec de Jordi Cuixart i Navarro. Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia

A continuació Balls d’honor al Pregoner. Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia

DIUMENGE, 15 D’AGOST

11:30 h

Missa de Festa Major. Lloc: Parròquia de Santa Maria de Gràcia. Carrer de Gràcia

13:00 h

Matí de Festa Major.

Participen: Colla dels Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Colla de Bastoners de Gràcia, Esbart Comtal i Bastoners de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia, Colla Vella de Diables de Gràcia, Drac de Gràcia, Atzeries, La Diabòlica de  Gràcia, La Malèfica del Coll i l’Àliga de Gràcia. Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia

DISSABTE  21 D’AGOST

18:00 h

Lluïment de Colles de Cultura Popular de Festa Major

Participen: Colla dels Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Colla de Bastoners de Gràcia, Esbart Comtal bastoners de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia, Colla Vella de Diables de Gràcia, Drac de Gràcia, Atzeries, La Diabòlica de Gràcia, La Malèfica del Coll, l’Àliga de Gràcia, Escuats de la Malèfica i Malsons de la Vella. Lloc: Carrer Còrsega (entre Bailèn i Jardinets de Gràcia)

20:00 h

Lluïment estàtic de foc de Festa Major

Amb les colles: Drac de Gràcia, Gaudiamus, Atzeries, Colla Vella de Diables de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll. Lloc: Carrer Còrsega

PER AL PÚBLIC ASSISTENT:

 • Caldrà romandre assegut i respectar les mesures aplicades en el moment de l’espectacle
 • Portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs
 • Portar un barret amb ales que cobreixi tot el cap i tapar-se el clatell amb un mocador de cotó
 • Protegir-se els ulls
 • Portar el calçat adequat (esportiu, de muntanya, etc.)
 • Tenir cura de tapar-se les orelles per disminuir els sorolls de les explosions pirotècniques
 • Obeir les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat
 • Respectar les figures de foc, els seus portadors i els músics
 • Adoptar una actitud correcta amb els diables i no obstaculitzar- los ni fer-los caure
 • Seguir en tot moment les indicacions dels diables
 • Assabentar-se dels punts d’assistència sanitària
 • En el cas de patir cremades, dirigir-se immediatament als punts d’assistència sanitària
 • En cas de perill, seguir les instruccions dels diables

2.PROGRAMACIÓ ESCENARI PI I MARGALL

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festesdegracia-pimargall.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

12:00 h

Espectacle Big Chicken, de Xiula

La música familiar més top del moment, amanida amb jocs, balls i un acompanyament terapèutic dels que no s’obliden, tot amb el seu toc de confetti i una mica de punkisme.

18:00 h

Orpheus XXI

Concert integrador a través de músiques d’Orient i d’Occident. Un conjunt musical de caràcter professional format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països del món.

20:00 h

Elena Gadel i Marta Roble

Les dones de la meva vida neix de la necessitat de donar llum a tantes i tantes dones que ens han enlluernat el camí fet fins ara. Roble i Gadel fan renéixer, a guitarra i veu, cançons que han marcat les seves vides i el seu viatge musical, creades per dones.

22:00 h

Cathy Claret

L’artista i compositora francesa Cathy Claret, cofundadora de la Bel canto Orquestra i pionera en mesclar el pop i el flamenc, així com la bossanova o la electrònica amb el seu estil únic i la seva veu xiuxiuejant, participarà per primer cop a les Festes de Gràcia amb la seva banda de Granada.

 DILLUNS 16 D’AGOST

12:00 h

Joina

Joina és una artista empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Comença a endinsar-se al món de la música clàssica amb el piano com a instrument principal i acaba els estudis a l’Esmuc en l’especialitat d’interpretació de piano clàssic. Després de Companyes, un disc de mirada crítica, feminista i reivindicativa, neix el seu segon àlbum, Òrbita 9.18.

18:00 h

Monòlegs feministes

Les tres de-s-Gràcies: Espectacle de monòlegs de comèdia, de la mà de tres grans còmiques: Pepi Labrador, Vanesa Lokiu i Mai Boncompte. Les tres ens donen el seu punt de vista de la vida des dels ulls de tres feministes de generacions diferents però sempre divertides i sense pèls a la llengua.

20:00 h

Free Impro “Impro Show”

Mai Boncompte i Azahara Murillo presenten el seu espectacle Free Impro, on crearan històries improvisades i l’humor serà l’eix principal. Tot això suposa un desafiament per a les actrius, que hauran de demostrar la seva agilitat mental i creativitat.

22:00 h

Pink Lemon + Maat Band

Pink Lemon és un grup jove nascut a Barcelona amb una sonoritat pròpia resultat de la fusió de música urbana contemporània amb gèneres com el jazz o el soul. Les influències principals són artistes com Vulfpeck, Stevie Wonder, Scary Pockets o Vic Mirallas, entre d’altres.

Format a Barcelona i integrat per Joseph Flores i Anthony Paz a les guitarres, Anna Castells al baix i Bryan Amaguaña a la bateria, Maat Band va guanyar el concurs de grups emergents del 2019 del “Desconnecta”, i ha format part de l’edició 2020 del festival BAM Cultura Viva.

DIMARTS 17 D’AGOST

10:00 h

Brando i Silvana

Aparicions, desaparicions, transformacions, en les quals el públic és protagonista directe. Aquest espectacle ha estat presentat arreu del món. Brando i Silvana són autors, directors i protagonistes de l’espectacle Ariakadabra al Gran Teatre del Liceu.

12:00 h

Ariox (acústic)

Ariox neix a Cardedeu el 2020 enmig d’una pandèmia mundial, tot investigant i jugant amb programes de producció musical, sense cap mena de pretensió. Ara presenta el seu segon EP, “Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina”, format per cançons costumistes i sinceres on Ariox segueix fent palesa la seva màgia.

22:00 h

Ignasi Terraza

Ignasi Terraza és un dels músics de jazz del nostre país amb més reconeixement internacional. Els 9 àlbums publicats durant els darrers 20 anys revelen un so molt personal que implica un ampli repertori amb una gran varietat d’estils. El trio està completat pel reconegut Horacio Fumero al baix i el bateria Esteve Pi.

DIMECRES 18 D’AGOST

10:00 h

Ven’nus

Darrere de Ven’nus hi ha Valèria N. Saurí, que ha estat

lligada a la música en el vessant estètic de grups urbans. Ara fa un any que va decidir ampliar el ventall de possibilitatsexpressives a través de la música. El primer ‘single’ penjat a Spotify va ser Cabells Mullats (parlant del desig de desconnexió de l’estiu), després el de Tomàtiga (una aventura emotiva parlada i cantada).

12:00 h

Wag & Jo. Jun i el follet del vent

Un seguit de cançons que aniran desfilant la història de la Jun, una nena que fuig de la realitat fent volar la imaginació. Un conte narrat amb cançons de reggae, pop, ska i Brasil per a tota la família!

18:00 h

Concert de Gessamí Boada

La cantautora Gessamí Boada és una de les veus femenines amb més talent i qualitat de casa nostra. Després de la bona rebuda del seu àlbum de debut ens presenta “On començo jo” (2020), un segon disc on s’allunya del jazz i aposta per un canvi de producció, apropant-se al pop i l’indie.

22:00 h

Magalí Sare

Magalí Sare & Sebastià Gris presenten el seu primer disc junts titulat “A boy and a girl”, Aquesta proposta aposta per l’experimentació electrònica a través de la desconstrucció de temes clàssics de cambra i cançons populars mallorquines, creant noves sonoritats.

DIJOUS, 19 D’AGOST

12:00 h

Patrícia Atzur

Patrícia Atzur és una cantautora i guitarrista de Barcelona que acaba de tornar de Londres, forçada per la pandèmia. És precisament a Anglaterra on l’artista ha desenvolupat i perfeccionat el seu estil musical, després de formar-se en composició i songwritting.

18:00 h

Al Perro Verde

Activitat de sensibilització sobre la diversitat funcional, medi ambient i respecte cap als animals. Taller participatiu, xerrada i exhibició.

20:00 h

Trau

Trau va néixer amb la intenció de provar de fer grans cançons, navegant sobretot dins la influència del pop dels seixanta i setanta, però també, posant atenció a les sonoritats actuals. Si simpatitzes amb els clàssics de la música popular contemporània d’aquí i d’allà, ho ajuntes amb l’imaginari local català, una mica de surrealisme i unes pinzellades de quotidianitat, t’encantarà.

22:00 h

TLTXT

Des de Barcelona arriben TLTXT, el grup format per Pau Calero, Natán Arbó, Nil Bribian i Adrià Bravo, una banda que omple l’espai i el buit amb la seva proposta de pop psicodèlic actual, però portant-lo al seu terreny amb elements de música d’aquesta dècada.

DIVENDRES 20 D’AGOST

12:00 h

Carlota Flâneur

Carlota Flâneur ha viscut sempre en un hàbitat musical: ha tocat el violí, la guitarra i ha tingut una banda, fins que ha decidit portar la seva música a un pla més personal per expressar-se amb total llibertat, sense influències externes. Un univers càlid, on els sentiments i els pensaments es manifesten sense filtres.

18:00 h

Nikita Nipon

La Filomena torna a fer de les seves i, després d’estar entrenant durant molt de temps amb els animals del Japó, ens porta una demostració del seu poder emocional. Hiperactiva, juganera, maldestre, amb molt sentit de l’humor i sempre amb moltes ganes de sortir a escena i explicar-vos la seva veritat. A càrrec de Montse Galobades.

20:00 h

Estoy Rara, de Paloma Jiménez i Ángela Comte, Las Raras

Las Raras intrepreten una infinitat de personatges còmics, carregats d’humor i de drama, on tractaran de conscienciar a través de l’humor sobre temes tan importants com l’empoderament, la igualtat i, sobretot, la incapacitat de l’ésser humà per ser feliç. Comèdia intel·ligent i divertida amb un text provocador, irònic i un toc d’humor negre.

22:00 h

Mazoni

Jaume Pla és un artista que es despulla una mica més a cada disc. Si l’anterior, “Carn, os i tot inclòs” (2017) era espartà en les formes, aquest amant “Desig imbècil” aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock. Actitud a raig i textos viscerals, sense domesticar, tot amb una bona dosi de mala llet.

DISSABTE 21 D’AGOST

11:00 i 12:30 h

La convidada dels Gegants de Gràcia amb els Amics dels Gegants de Montblanc

18:00 h

Ariadna Abecasis

L’univers oníric d’Ariadna Abecasis està perfectament dibuixat en cadascuna de les seves cançons : sons que t’abraçen, melodies fresques, lletres punyents, ritmes que et fan moure el cos, intensitat d’emocions, i un atreviment poc comú fusionant el latin, el trap i l’electrònica.

20:00 h

Reperkutim

Reperkutim és un projecte cultural i comunitari que utilitza la batucada com a eina de transformació social i que amb les seves actuacions mostra la diversitat de realitats i de capacitats dels veïns i veïnes de la ciutat, posant en valor totes i cadascuna de les nostres diferències.

22:00 h

Sanjosex

Pocs músics del nostre país posseeixen un signe d’identitat tan característic com la guitarra clàssica de Sanjosex. Una pulsió única i inconfusible, que relliga amb gust i naturalitat la tradició ibèrica dels Països Catalans. Retrobarem la fórmula que va impregnar clàssics ja intemporals com “Animal salvatge” i ara reapareix al servei d’una colla de cançons originals, el primer material inèdit que publica en 6 anys.

3.PROGRAMACIÓ ESCENARI BAILEN

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festesdegracia-bailen.eventbrite.com

DIUMENGE, 15 D’AGOST

12:00 h

Pare Llop en concert

El Pare Llop té una expressió ferotge a la cara i una gran melena. Es diu que habita al més pregon dels boscos i en les nits més fredes, i que de vegades baixa fins a les masies cercant refugi. Quan els pagesos li neguen hospitalitat, ferotge i ressentit, llença una manada de llops contra els ramats de la casa.

18:00 h

Atretz en concert

Atretz és una formació musical amb nou músics de Terrassa, Matadepera i Sabadell, on tot hi cap, des de la música amb arrels més folks i tradicional fins al pop més ballable. Amb moltes ganes de fer-se un lloc entre els grups actuals de l’escena catalana Atretz us presenta el seu producte fresc i atractiu, ple d’idees originals.

20:00 h

Side Chick en concert

Side Chick són una barreja explosiva de so de garatge, look glam, i actitud punk de Barcelona. Després de llançar el seu primer àlbum (“Side Chick”, Foehn Records, 2019) van recórrer desenes d’escenaris de festivals com el Mallorca live, el Tsunami de Xixón, Plaza Sonora (Madrid), BAM (Barcelona), Sinsal (Galicia), i El Mercat de Música Viva (Vic).

22:00 h

Los vecinos de Manué

Los Vecinos de Manué és un grup de flamenc format a la Vila de Gràcia, bressol de la rumba catalana. Música amb versions de clàssics de la rumba, flamenco fusion i cançons pròpies que reflecteixen la seva manera d’entendre la música.

DILLUNS 16 D’AGOST

11:00 h

EcoJuga

Reutilitzar o reciclar per a divertir-se jugant: jocs, únics i originals, creats amb materials reciclats que conviden a tothom a compartir una estona divertida i agafar idees per a transformar els residus en objectes útils. Dirigida a famílies amb infants a partir de 2 anys.

17:00 h

Poesia al servei de les paraules

Lectura dramatitzada de pensaments poètics per a diferents moments del dia. Sentiments emergits des de la sensibilitat femenina, inspirats en les coses senzilles que pretenen amorosir l’esperit i, per què no?, fer reflexionar. A càrrec de Teresa Vergés Adrià (Minerva) i Enric Sunyol Bosch (Ràdio Gràcia).

17:00 h

Lectura dramatitzada de l’obra de teatre “Somnis i desenganys, crònica de postguerra”

En temps de postguerra, en una fonda del casc antic de Barcelona, una sèrie de personatges comparteixen i comenten els seus somnis i desenganys. Obra finalista del Premi de textos teatrals Memorial Santos i Antolín (2002). Autora: Josefina Altés i Campà. A càrrec de Josefina Altés.

20:00 h

Concert de Clàudia Cabrero

Concert en solitari a càrrec de la cantautora Clàudia Cabrero, guanyadora del premi Sons de la Mediterrània 2018 i Miquel Martí i Pol 2019. Un viatge mediterrani de creació pròpia que explora els límits entre el folk i el pop a través de la veu.

21:00 h

Espectacle “Trobo la meva veu sota els núvols”

Espectacle multidisciplinari homenatge a Felícia Fuster en l’aniversari del seu naixement. La poesia de Felícia Fuster és “combat” i “cos”, paraula que llisca omplint el buit. Activitat que agermana literatura, música i dansa, a càrrec de Marta Pérez (poeta), Aida González (ballarina) i Valeria Feigan (música).

22:00 h

Alérgicas al Polen

Alérgicas el Polen, des de Gràcia al món, entenen la música com una eina per a expressar-se, una forma de comunicar-se amb el món, de transmetre i explicar històries a la gent. Fusió de pop, rumba, rock i altres estils que les defineixen com a “cantautores amb marxa”.

DIMARTS 17 D’AGOST

9:00 h

Gimcana en bici “Coneix la flora ornamental de la Vila de Gràcia”

Gimcana en bicicleta pels jardins, places i carrers amb plantes singulars del barri on les participants hauran d’anar trobant, mitjançant un joc de pistes, les diferents plantes que engalanen el nostre barri. A cada planta o conjunt singular, hi haurà un enigma, una proposta, una pregunta a respondre. En acabat hi haurà una posada en comú per comprovar quina ha estat la nostra habilitat a l’hora d’atansar-nos-hi. Recomanat per a públic familiar (els menors hauran d’anar acompanyats).

19:00 h

Contes amb dues veus i cinc sentits

La princesa i el pastor descobriran l’amor i coneixeran la història d’un crit en una ampolla. Els voleu acompanyar? Contes inclusius per gaudir amb tots els sentits i adaptats per a tots els públics i les seves diferents capacitats.

18:00 h

Plàstic Preciós Barcelona

Alguna vegada t’has plantejat com es recicla el plàstic? Plàstic Preciós Barcelona ens porta les seves màquines per a fer una mini planta de reciclatge on es podrà veure i participar del procés de reciclatge dels residus plàstics d’ús quotidià. Activitat per a tota la família on seleccionarem, triturarem i reciclarem els residus plàstics per a fabricar nous objectes. Porta taps de plàstic i els reciclarem per a fer nous objectes i t’enduràs un clauer fet 100% amb plàstic reciclat. Amb la col·laboració de Punt Verd Tabuenca.

22:00 h

Sabor de Gràcia

Hereus de la Rumba Catalana de Peret, en la seva carrera musical han realitzat gires de concerts per Amèrica i Europa i han col·laborat amb artistes de primer nivell com Gipsy Kings, Estrella Morente o Gilberto Santa Rosa. Enguany han creat un espectacle que recorre la història de la rumba fent una ruta guiada amb anècdotes i cançons explicades a partir del seu epicentre, el barri de Gràcia de Barcelona.

DIMECRES, 18 D’AGOST

11:00 h

Contacontes “Amunt i avall: pagesos, cucs i alls”

Viatge ple de sorpreses a través dels meravellosos misteris del sòl, en el qual descobrirem com la seva salut és també la nostra i com són part essencial de la vida al Planeta, del camí cap a la sobirania alimentària i d’un futur més sostenible. Recomanat a partir de 5 anys. Inscripció prèvia. Traducció a la llengua de signes.

11:00 h

Esdeveniment km0: Gestió circular de residus orgànics

Parada de difusió i recol·lecció de les restes orgàniques generades per les persones assistents al dia de l’Alimentació Sostenible. Les restes orgàniques seran recol·lectats en contenidors i després transportades en la “Abonocleta” fins al punt de transformació mitjançant sistema vermicompostatge. Activitat per a públic general.

11:30 h

Taller “Fem boletes de llavors: Nenodango”

Taller passavolant on elaborarem boletes amb fang, adob i una barreja de llavors de plantes aromàtiques i comestibles per endur a casa. Les deixarem assecar i després podrem plantar o llençar allà on hi hagi un tros de terra buit per repoblar o cultivar. Activitat per a públic general.

12:30 h

La digestió de la terra” Taller de compostatge per nenes i nens

Taller pràctic on s’ensenyarà el procés de descomposició de la matèria orgànica i com aquest és part d’un cicle. Es mostrarà cada etapa de procés acompanyat amb material didàctic per explorar i descobrir. Els nens i nenes que participin s’emportaran una mostra d’abonament o una titella de cuc. Recomanat per a públic infantil de 4 a 12 anys.

Es faran 2 passis, un a les 12:30h i l’altre a les 13:15h. Aforament limitat a 10 persones per grup (un grup per passi). Inscripció prèvia.

17:00 h

Esdeveniment km0: Gestió circular de residus orgànics

Parada de difusió i recol·lecció de les restes orgàniques generades per les persones assistents al dia de l’Alimentació Sostenible. Les restes orgàniques seran recol·lectats en contenidors i després transportades en la “Abonocleta” fins al punt de transformació mitjançant sistema vermicompostatge. Activitat per a públic general.

17:00 h

Performance “Showroom: última (es)cena”

¿Què passa si els aliments estan tan industrialitzats que no serveixen ni per alimentar la Terra? Produïm tants aliments que ni tan sols tenim estructura per distribuir-los d’un costat a l’altre del planeta; on hi ha abundància, en altres tants racons d’aquest món, hi ha una tràgica mancança d’aliments. La performance “Showroom: Última(es)cena” pretén discutir al voltant de la sostenibilitat dels aliments, la seva distribució i el malbaratament, a través d’un “sopar sostenible” irònic i ficcional. Públic dirigit: general Aforament: 20 persones. Inscripció prèvia.

17:30 h

Taller “Qui eren i què feien les trementinaires?- Plantes aromàtiques”

Les trementinaires són una figura històrica de dones que recollien herbes medicinals i les acostaven a la població. Coneixerem la història d’aquestes dones, a què es dedicaven i com vivien, per aplicar els seus coneixements. A través d’un joc coneixerem plantes medicinals, les seves propietats i aplicacions, i prepararem un ungüent. Cal portar pots de vidre per endur-se l’ungüent que farem. Públic dirigit: familiar o joves – Aforament: 15 persones. Inscripció prèvia.

19:00 h

Creativitat i bons aliments

Espai narratiu de creació i reflexió per a començar a prendre consciència de com alimentem la nostra vida. Utilitzarem llenguatges creatius com el gest, la paraula i l’escriptura o el dibuix, el modelat i el collage per a relacionar-nos amb nosaltres mateixes i amb la resta de persones participants. Per a persones que tinguin ganes d’adquirir noves perspectives sobre l’alimentació a través de la creativitat personal. Dirigit a públic adult. Aforament: 12 persones, cal inscripció prèvia.

22:00 h

Duo artistic de guitarra i cello “Tu huerto y mi canción” d’Artabe

Des que existeix l’agricultura, la música n’ha estat el fil conductor: en les cançons van quedar recollides les feines de camp, els conreus, els temps de collita, les amenaces climàtiques… En aquest concert buscarem la connexió amb la música a través d’un repertori de cançons que posen l’accent en la importància de preservar la natura, els seus cicles vitals, la terra i els seus aliments.

DIJOUS 19 D’AGOST

11:00 h

Cursa de cavalls

Li donem aigua al cavall? Una cursa de cavalls ben insòlita. Feu equip i penseu una bona estratègia perquè el vostre cavall sigui el primer a travessar la línia d’arribada. Dirigida a famílies amb nens i nenes a partir de 3 anys. Es recomana portar mascareta de recanvi per si es mulla.

18:00 h

Lavanda

Sense perdre protagonsime en l’instint melòdic compositiu i els detalls preciosistes Dani Poveda ha volgut trencar amb el vessant més lluminós del pop per endinsar-se en sons molt més sofisticats protagonitzats per sintetitzadors i pianos minimalistes com a punt de fuga.

20:00 h

Jo Jet Maria Ribot

En plena efervescència, Jo Jet i Maria Ribot presenta la gira del seu tercer treball, ‘Sant Llorenç’, en què proposen una mirada sobre el llegat emocional que deixa el pas de les generacions sobre les persones, els llocs i la societat, simbolitzat en el record d’infantesa.

22:00 h

B1NO + PHOAC

Per a entendre l’escenari on B1N0 concept dóna vida a les seves cançons haurem de viatjar a zones del nostre cervell on les paraules són colors i on els nostres pensaments s’expandeixen i es contreuen de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra. El duo format per Emili Bosch i Malcus Codolà continua el seu llegat amb Bi, el seu nou EP.

 DIVENDRES 20 D’AGOST

12:00 h

Le Nais

Darrere Le Nais hi ha la Naida. Músic, model, poetessa i dissenyadora de joies. La seva veu esgarrapa des de dins i el seu món musical és nostàlgic i fosc, en contraposició amb la seva persona: alegre, lluminosa i plena de força. Amb un primer EP debut publicat, “When I Can’t Speak but I Can Sing” ja ens mostrava que estàvem davant un projecte amb molta personalitat.

18:00 h

Clean String Band

Clean String és un grup jove de música acústica que combina un ampli ventall d’estils a partir de la música folk. Amb la seva tècnica instrumental i la seva originalitat han recorregut des de petits escenaris fins a grans concerts, passant per una gran varietat de bars, locals musicals, festes majors i concursos.

20:00 h

La Ludwig Band

La Ludwig Band és un grup de música en català nascut a Espolla (Alt Empordà). Sona folk, pop, rock i heptasíl·labs que parlen de la vida i rimes assonants. Temes potser quotidians, potser no tant, amb girs inesperats i secrets que es descobreixen amb l’escolta.

22:00

Womblues

Tres dones artistes uneixen les seves veus i respectius instruments per compartir experiències i sensibilitats damunt l’escenari. Tres vivències diverses del blues s’entrellacen en un concert que busca l’alquímia conjunta per transformar melodies i ritmes en pura força, entreteniment i emoció, fent del públic un dels elements indispensables per aconseguir-ne la màgia.

DISSABTE 21 D’AGOST

09:30 h

Princeses Barbudes

Entre guitarretes blaves, timbals plasticosos i xilòfons hi trobareu a en Marc Marcé i Helena Casas (Pomada, Conxita, Angelina i els moderns). Fan música pop per a tota la família amb instruments petits i de joguina, amb lletres divertides, imaginatives, plenes d’humor i lliures de moralismes aptes per a tothom.

12:00 h

Xics’n’Roll

The Beatles, Rolling Stones, Tina Turner, AC/DC, Queen, U2, Nirvana, Coldplay són, entre d’altres, els protagonistes de l’espectacle Xics’n’Roll. Una manera divertida i amena d’introduir als més petits la música moderna i tota una oportunitat pels pares i mares per a tornar a vibrar i cantar amb els clàssics. Amb un espai reservat per als petits, animació infantil, pintures, photocall…  Xics’n’Roll és tota una experiència per gaudir en família i contagiar els més petits de la passió per la música.

20:00 h

Galgo Lento

‘Galgo Lento’ és l’alter ego del compositor i productor català Martí Galan Velasco (Terrassa, 1996). Amb sons onírics que cavalquen entre el lo-fi i el pop metafísic, tots creats a la seva habitació, el Martí expressa les seves “inquietuds mil·lenials”, fent referències a l’amor, un futur incert, un passat perdut i un present que gairebé no existeix, plasmats a la perfecció al seu disc debut “Dies i dies”.

22:00 h

Da Souza

Després de l’excel·lent acollida de ‘’Salsa agredolça’’, als mallorquins Da Souza els havien quedat algunes coses importants a explicar. Les recullen al nou EP ‘’Boleros’’, que es podria considerar l’epíleg d’aquell disc. Da Souza són Lluís Cabot, Àngel Garau, Biel Stela, Xavier Hernàndez i Guillem Portell.

4. PROGRAMACIÓ ESCENARI JOANIC

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festesdegracia-joanic.eventbrite.com

DIUMENGE, 15 D’AGOST

10.00 a 19.00 h

Fira de protectores d’animals “Animalistes”

Activitat per donar a conèixer entitats animalistes d’arreu del territori que necessiten ajuda per trobar una nova família als animals que tenen en adopció. Podeu ajudar apadrinant, fent- vos socis o col·laborant com a voluntaris las refugis.

22:30 h

Concert Muddy Wine Electric Band

Guanyadors del concurs del Festival de blues d’Albatàrrec Lleida, tenen un repertori que inclou diferents versions d’artistes de mitjans del segle XX. En aquesta ocasió es presenten en format quintet, amb piano i harmònica per recrear l’estil de les més grans bandes de Chicago.

DILLUNS 16 D’AGOST

11.00 h

Espectacle infantil Eso, de la Companyia Los Informalls

18:00 h

Dansa “Invictus”

Invictus, sense límits, tracta de com afrontem situacions adverses, de canvis, de tornar a començar, reinventar- se, acceptar-se i estimar-se. Invictus Dance Company és una companyia de dansa inclusiva, amb ballarines i ballarins amb i sense discapacitat, que té com a objectiu visibilitzar i normalitzar la diversitat a través de la dansa.

18:30 h

Individuals de dansa

“Wom” d’Anna Magrans; “Animalari” de Berta Vilarrasa; “Diosa” de Clara Torres i “Amuleto” de Triny Reinoso.

21:30 h

Acte de la Plataforma “Salvem el Texas”

Projecció de la pel·lícula Tot passa a Tel Aviv, subtitulada en català. Moments abans de la projecció hi haurà una presentació de l’acte de la Plataforma.

DIMARTS 17 D’AGOST

11.00 h

Espectacle infantil La poubelle plus belle Companyia Zero en conducta.

18.00 h

Aplec de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Cobla Jovenívola de Sabadell I la Cobla Reus Jove Repertori especial de sardanes escrites per dones compositores.

22:30 h

Concert Rumba “Yumitus del Pichón” Dues llegendes de la rumba catalana.

DIMECRES 18 D’AGOST

11.00 h

Especte infantil musical: El món dels somnis (3 – 5 anys)

La fada dels bons somnis i els atrapasomnis ens endinsaran en el seu món, on la Lluna i les estrelles ens mostraran com ens protegeixen i ens portaran somnis màgics i de molts colors.

18:00 h

Lliurament de premis als balcons, portalades i comerços guarnits. A càrrec de l’humorista Pol Mallafrè . Acte retransmès en streaming.

21:00 h

El Festivalet de Gràcia

Amb Marialluïsa, Chaqueta de Chándal i Xarim Aresté.

 DIJOUS 19 D’AGOST

11.00 h

Contacontes “Un any fent Festa”

Les aventures d’una família festera a la Vila de Gràcia i taller infantil fester a càrrec de Guarnim.

18:30 h

Habaneres: Haváname

Formació vocal femenina d’origen cubà afincada actualment a Barcelona, que ens presenta un viatge que surt d’una Cuba plena d’enyorança i arriba amb tot el sabor de l’illa del Carib per omplir els escenaris d’aquest sabor que només els músics cubans saben oferir. Havaneres, cançons de Taverna i música tradicional de Cuba en el més ampli sentit.

21:00 h

El Festivalet de Gràcia

Amb Anna Andreu, Dan Peralbo i Bearoid.

DIVENDRES 20 D’AGOST

11.00 h

Espectacle infantil “Bichos do Brasil”

Amb la Companyia Pia Fraus.

17.00 h

Espectacle ELLES Cia la Melancòmica

Programació adolescents a partir de 15 anys.

19:30 h

Càsting Circ Pastrana de App Les Femmes

Cabaret-varieté presentat per la Muslona, una dona exbarbuda que es penedeix d’haver-se fet el làser. Ella introdueix l’espectacle amb un monòleg tragicòmic, que reflexiona sobre el rol de les dones en el món de l’espectacle i sobre els cànons de bellesa. Després fa un càsting per formar un equip d’artistes i així fundar el Circ Pastrana.

22:30 h

Concert de Milkers

Una de les bandes més populars de Barcelona, vells coneguts de la Festa de Gràcia. Un quartet d’alta energia que interpreta les cançons dels millors Indie, Brit & Rock.

 DISSABTE 21 D’AGOST

11.00 h

Tallers musicals per a nadons

Concert per nadons on totes les famílies formaran part del joc sonor i visual. Gaudirem d’una estoneta divertida fent que la música ens envolti i creant la descoberta d’un nou món que poc a poc anirà creixent.

Grup 1 (de 2 a 12 mesos)

Grup 2 (de 12 a 24 mesos)

 

5.PROGRAMACIÓ CENTRE ARTESÀ TRADICIONÀRIUS

Les activitats programades pel CAT Tradicionàrius durant la Festa Major de Gràcia són d’entrada lliure però amb reserva prèvia. A partir del diumenge 15 d’agost de 2021 es podran reservar des del web www.tradicionarius.cat.

DIMECRES 18  D’AGOST

12:00 h

Cia de_paper presenta “Una poma, un pomer”

Una poma, un pomer un espectacle fet de papers, cartrons, dibuixos, llibretes i cançons populars. Ens acosta al cicle de la vida i a l’increïble món de les plantes, ple de sensibilitat i intel·ligència vegetal. Pintat i arranjat amb delicadesa i sense presses, per fer gaudir als infants dels petits detalls i de la poesia de les coses senzilles. Espectacle per a tots els públics I A partir de 2 anys.

18:00 h

La Portàtil FM

Ball d’envelat. Músics desitjosos de tocar música convençuda que va fent el seu camí. Música d’aquí, dels Països Catalans i música d’on sigui per tal de captivar el públic ballador. Previsió i improvisació, viatjar i anar a dormir tard són els seus principis. I canten i són feliços quan el públic s’hi afegeix a plena veu.

DIJOUS 19 D’AGOST

20:00 h

Balkan Paradise Orquestra

Concert. Les onze dones que formen la BPO transformen el gènere balcànic en un autèntic elixir de melodies tradicionals amb ritmes de tot el món, oferint un espectacle carregat d’energia que funciona tant en escenari com al carrer amb una posada en escena impactant, enèrgica i festiva.

DIVENDRES 20 D’AGOST

20:00 h

Arrels de Gràcia

Concert Rumba alegre i contagiosa! Jonatan Ximenis i els seus músics proposen una sessió rumbera d’alegria contagiosa! Arrels de Gràcia, presenta als escenaris un ric repertori amb composicions pròpies com “La Moto”, “Sunmorenao”  i “l’Espardenya” que s’han convertit en nous clàssics de la rumba catalana.

DISSABTE 21 D’AGOST

18:00 h

Combat de Glosa

Glosadors i glosadores mostraran la seva habilitat en el cant improvisat per aconseguir el cinturó de campió glosador/a de la Vila de Gràcia. Espectacle per a tots els públics on l’humor, la poesia i l’enginy llueixien a partir de les composicions efímeres davant de proves i situacions que la ponicana els anirà donant.

6. CARRERS GUARNITS

Aquest any l’actiu de la Festa Major de Gràcia, són vint-i-un carrers i places guarnides, espais d’una festa de més de dos-cents anys, que té en els guarniments elaborats pel seu veïnat, el punt d’interès tradicional més important, en omplir durant aquests dies els carrers de la vila d’il·lusió, d’imaginació i d’enginy.

Si t’agrada el guarnit, Cuida’l!

L’element principal de la Festa Major de Gràcia que li dóna la seva singularitat i que la converteix en festa d’interès tradicional, és el guarniment i les diferents peces que el configuren. Preservar la seva conservació és una tasca tant del veïnat com dels visitants. Si desitgeu alguna peça d’un guarnit, demaneu-la als responsables dels carrers i places i recolliu-la el dia 22 d’agost. Així tothom gaudirà la festa cada dia com tu.

Mesures COVID-19

Es recomana l’ús de la mascareta, sent obligatòria en tots els actes de festa major.

Guardeu la distància interpersonal de seguretat establerta.

Desinfecteu-vos sovint les mans amb gel hidroalcohòlic.

Per assistir als actes de festa major és imprescindible la gestió de reserva prèvia. La reserva prèvia queda anul·lada.

Comproveu la tipologia de reserva prèvia vàlida per cada tipus d’esdeveniment.

És recomanable arribar a les activitats amb 15 minuts d’anticipació. Una vegada començat l’espectacle

Demaneu places només per als actes als quals tingueu seguretat que hi podeu anar. En cas d’efectuar la reserva prèvia i no poder assistir, si us plau, retorneu-la.

Seguiu en tot moment les indicacions que doni el personal d’organització.

carrer BERGA

Tram: Sant Marc – Plaça de la Llibertat

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

DILLUNS 16 D’AGOST

10.00 h Taller Casa Vicens (Taller Xemeneia i Demo creació rajola hidràulica).

DIMARTS 17 D’AGOST

12.30 h Taller infantil aprendre a cosir.

DIMECRES 18 D’AGOST

18.00 h Taller infantil de titelles (feltre)

DIVENDRES 20 D’AGOST

18.00 h Puzles sense concurs.

DISSABTE 21 D’AGOST

11.00 h Teatre infantil  “El peix Irisat” Cia Tanaka.

12.00 h Traca fi de festa.

 

carrer CIUDAD REAL

Tram: Ramón y Cajal – Terol

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:

festamajordegracia-ciudadreal.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

09.00 h Traca d’inici Festa Major, amb coca i moscatell.

11.00 h Intercanvi de roba amb l’Armari Verd.

18.00 h Concert de la Coral IAIOFLAUTES. CITA PRÈVIA

21.00 h Trobada veïnal amb contes per a persones adultes.

DILLUNS 16 D’AGOST

10.00 h Taller de construcció de la xemeneia de la Casa Vicens.

18.00 h Jocs de carrer amb Fronteres Invisibles.

21.00 h Teatre: La Lola, memorias de una mujer republicana. Compañia la voz ahogada. Projecte escènic.

 DIMARTS 17 D’AGOST

12.00 h Punt de creu conscient.

18.00 h Titelles, Històries de Lletres a càrrec de L’Estenedor.

21.00 h Concert amb Alérgicas al polen. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

12.00 h Jocs de taula amb Fronteres invisibles.

18.00 h Contes per la mainada amb ANIN.

21.00 h Sessió de música jamaicana en vinil amb The Rusty’s. CITA PRÈVIA

 DIJOUS 19 D’AGOST

12.00 h Taller infantil per a mainada.

18.00 h Ínouea, fill d’Inoa. El qui cerca la pluja. Narrat per Teresa Puig amb acompanyament musical de Sambutjam Suso.

21.00 h Concert amb Los pelos de Gato. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

12.00 h Campionat de futis amb Mikko Jsavikko.

20.00 h Concert de vespre: TroffaHamra amb Javier Manzanares. CITA PRÈVIA

21.30 h Narracions per a persones adultes amb Marta Escudero.

DISSABTE 21 D’AGOST

19.00 h Xarrups literaris, lectures breus amb participació oberta.

21.00 h Concert amb Cosima. CITA PRÈVIA

01.30 h Traca fi de festa i desmuntatge del guarniment.

 

carrer FRATERNITAT DE BAIX (EFIT)

TRAM: Tordera – Josep Torres

DIUMENGE 15 D’AGOST

09.00 h Matí de Festa Major.

DILLUNS 16 D’AGOST

11.00 h Taller d’electricitat (inscripció prèvia).

18.00 h Taller de fang i atrapa somnis (inscripció prèvia).

DIMARTS 17 D’AGOST

10.00 h Taller de “xemeneia” de Casa Vicens.

22.00 h Fes bombolles de sabó sota els estels.

DIMECRES 18 D’AGOST

12.00 h Torneig de futis.

18.00 h Bombolles de sabó per a infants.

DIJOUS 19 D’AGOST

10.00 h Taller/demostració de rajola hidràulica de Casa Vicens.

12.00 h Taller de ciències per a infants (inscripció prèvia)

18.30 h Miniduplicades d’Scrabble.

DIVENDRES 20 D’AGOST

12.00 h Taller de jardineria per a infants i aprofitament alimentari (inscripció prèvia).

22.00 h Jocs de Taula.

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Contacontes.

21.00 h Fi de festa i desmuntatge del guarniment.

carrer FRATERNITAT DE DALT (ETIS)

TRAM: Tordera – Siracusa

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-etis.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major

12.00 h Dibuixa el nostre carrer.

22.00 h Cirujanos del compàs. Concert en directe. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Jocs al carrer, activitat infantil.

22.00 h Karaoke.

DIMARTS 17 D’AGOST

12.30 h Taller Xemeneia, organitzat per Casa Vicens.

18.00 h Concurs de puzle.

22.00 h Old Shanela, concert en directe. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

22.00 h Concurs Guitar Air.

DIJOUS 19 D’AGOST

11.00 h Concurs de parxís.

18.00 h Concurs de Llançament de mongeta amb botifarra (edició infantil).

22.00 h Microteatre (a càrrec de Vada Retro Teatre i Dinàmics Teatre). Espectacle en directe.

DIVENDRES 20 D’AGOST

11.30 h Concurs de dominó.

18.00 h Concurs de cartes “La Taja”.

22.00 h The Pandemials, concert en directe. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

15:45 h Gimcana de Festa Major (mirar les bases generals a https://www.festamajordegracia.cat/). Activitat per a totes les edats.

22.00 h Música en clau de dona. CITA PRÈVIA

23.00 h Fi de festa i desmuntatge del guarniment.

 

carrer JESÚS

Tram: Carrer Gran de Gràcia – Sant Pere Màrtir

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-jesus.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

11.00 h Campionat de Toc.

13.00 h Hidrogelsesions.

19.00 h Dj. Laia. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

19.00 h Dj. Ian Peck i Pd Vilis. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

11.00 h Jocs d’aigua.

18.00 h Monòlegs.

20.00 h Dj. Imperator. CITA PRÈVIA

 

carrer JOAN BLANQUES DE BAIX

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-joanblanquesbaix.eventbrite.com

Tram: Sant Lluís – Encarnació

DIUMENGE 15 D’AGOST

12.00 h Vermut musical (enllaunada).

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Dj. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Vermut musical (enllaunada).

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Actuació musical. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

11.00 h Taller de warhammer.

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Cinema.

DIMECRES 18 D’AGOST

12.00 h Vermut musical (enllaunada).

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Havaneres Ron Cremat. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

11.00 h Campionat de futis.

13.00 h Vermut musical (enllaunada).

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Botifarrada musical. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

12.00 h Vermut musical (enllaunada).

17.00 h Activitats lúdiques.

20.00 h Actuació musical “Rocket Band”. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Vermut musical (enllaunada).

20.00 h Actuació musical Trio Solimar. CITA PRÈVIA

 

carrer JOAN BLANQUES DE BAIX DE TOT

Tram: Travessera de Gràcia – Ramón y Cajal

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-joanblanquesbaixdetot.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

13.00 h Concert Vermut Jennifer-Lynn Parnall. CITA PRÈVIA

18.30 h Contes als Núvols – Contes familiars, narradores i narradors d’ANIN.

21.30 h Converses veïnals a la fresca.

DILLUNS 16 D’AGOST

13.00 h Concert Vermut – Chucho Diaz. CITA PRÈVIA

18.30 h Taller Guarnit – Peces diverses.

22.30 h A Cel Obert – Contes per a públic adult, narradores i narradors d’ANIN.

DIMARTS 17 D’AGOST

13.00 h Concert Vermut – Onicoriun. CITA PRÈVIA

18.30 h Tarda Premis.

22.30 h Ese Cuerpo es Mio (Yo lo vi primero) Nit de Cabaret amb Norma Cano i el pianista Fran Suárez.

DIMECRES 18 D’AGOST

11.30 h Activitat infantil – Taller d’estels.

18.30 h Dominó.

22.30 h Concert – Cheap Bliss. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

11.30 h Activitat inclusiva – Joc de rodes.

18.30 h Dansa Irlandesa – Nuala Irish Dancers.

22.30 h Concert – Coi els Montgrons. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

11.30 h Activitat inclusiva – Mira com pinto.

18.30 h Dominó.

22.30 h Concert – Alma de Boqueron. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

12.30 h Taller casa Vicens.

18.30 Espectacle de Màgia – Dodó & Mme Hellen Magic Show.

22.30 h Concert – Lonelys. CITA PRÈVIA

 

carrer LLIBERTAT

Tram: Torrent de l’Olla – Fraternitat

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-llibertat.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major i xaranga.

22.00 h Concert de Derrotados i La Mulata. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

11.30 h Taller d’estampació de samarretes.

13.00 h Vermut musical amb Xavi Turnez. CITA PRÈVIA

18.00 h Tarda de jocs de taula, porta el teu joc i juguem al carrer.

DIMARTS 17 D’AGOST

11.30 h Concurs de parxís i concurs de puzle infantil amb el suport d’Educa.

21.00 h Cantada d’Havaneres amb Mar Endins. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

17.30 h Activitats infantils: trencar l’olla i taller de llença confeti.

22.00 h Concert de Lalilarumba i DJ. Sisters Parra. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

13.00 h Vermut musical amb AYAYAY. CITA PRÈVIA

18.00 h Ball obert de dansa tradicional amb Ballets de Catalunya.

23.00 h Cinema a la fresca: 2040.

DIVENDRES 20 D’AGOST

11.30 h Xerrada: Viure sense residus.

17.30 h Animació infantil.

22.00 h Cooba & La Queency & Oliver Over. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

11.30 h Piscina.

18.00 h XXI Concurs de puzle per parelles. Patrocinat per Educa (inscripció prèvia).

21.00 h Karaoke.

 

carrer LLUÍS VIVES

Tram: Llibertat – Abdó Terradas

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-lluisvives.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

20.00 h Concert de Rumba a càrrec de MICU. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

20.00 h Música a càrrec de Cecilia Bellorín. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

20.00 h Cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula: “Dentro del Laberinto”.

DIMECRES 18 D’AGOST

11.00 h Taller familiar “Juguem amb l’abecedari” a càrrec de la llibreria Obaga.

DIJOUS 19 D’AGOST

20.00 h Cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula: “En los Jardines del Rey”.DIVENDRES 20 D’AGOST

12.30 h Taller de xemeneies a càrrec de la Casa Vicens.

20.00 h Karaoke Coral ¡El Públic Canta!.

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Vermut musical a càrrec de “Vocal Studio” (Escola de cantants). CITA PRÈVIA

22.00 h Música a càrrec del DJ. “Adrian Hernandez”. CITA PRÈVIA

 

carrer MOZART

Tram: Goya – Jesús

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-mozart.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

17.00 h Batucada.

19:00 h Teatre amb Txus Molina “Lo mejor de Mª Jesús y su smarthphone”.

22.00 h Actuació musical: Onicoriun. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Teatre infantil amb Tanaka Teatre: “No tinc por”.

18:30 h Karaoke.

22:00 h Jam session. CITA PRÈVIA

 DIMARTS 17 D’AGOST

12.00 h Jocs d’aigua.

19:00 h Havaneres amb “Pirats pel mar”.

22.00 h Actuació musical amb Robin Surf. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

12:00 h Jocs de taula infantils.

22.00 h Actuació musical amb Itàlic. CITA PRÈVIA

 DIJOUS 19 D’AGOST

10.00 h Taller de construcció xemeneia de paper Casa Vicens.

18.30 h Taller de reflexologia.

22:00 h Actuació musical amb Jessica Oh. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

10.00 h Taller demostració rajola hidràulica Casa Vicens.

19.00 h Cinema.

22.00 h Actuació musical amb KLayhead. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Taller infantil de Slime.

19.00 h Taller dansa del ventre.

22:00 h Actuació musical amb Nacho Ruiz & Velouria. CITA PRÈVIA

carrer PERILL

Tram: Venus – Lluís Vives

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-perill.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

09.00 h Traca d’inici

19.00 h Espectacle de circ “The Big Lady Show” – Marta Izquierdo.

20.00 h Art sonor.

22.00 h Folklore Records presenta Cúmbia i Rareses Ballables by Cherman. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

11.00 h Taller de polseres.

20.00 h Art sonor.

DIMARTS 17 D’AGOST

18.00 h Teatre en miniatura “Mamistik” – Flores Lazarte.

20.00 h Art sonor.

22.00 h Concert de Toni i Mari – Rumba catalana. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

12.30 h Taller de xemeneia amb Casa Vicens.

18.00 h Taller de fang.

22.00 h Cinema a la fresca – Documental «Alerta: basura espacial«.

DIJOUS 19 D’AGOST

13.30 h Vermut veïnal.

22.00 h LA LVCHA – Afrocolombian sound. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

13.30 h Vermut veïnal.

19.00 h Teatre en miniatura “Mamistik” – Flores Lazarte.

22.00 h Dj. Grounchoo – Balkan Party!. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

22.00 h Sonikgroove – World electronica. CITA PRÈVIA

00.30 h Traca final de festa.

 

plaça VILA DE GRÀCIA

Tram: Plaça

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://www.inscribirme.com/o/castellers-de-la-vila-de-gracia

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

23.00 h Concert amb Rumba Compays. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

12.30 h Taller infantil de treballs manuals amb Casa Vicens.

17.30 h Espectacle teles acrobàtiques.

19.00 h Pilars de Festa Major.

22.30 h Concert amb Pastorets Rock. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

12.30 h Tast de vermuts amb David Bagés.

18.00 h Teatre Fòrum Antiracista.

22.30 h Concert amb All i Oli. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST12.00 h Piscines per la canalla.

20.00 h En homenatge a Jordi Fàbregas. CITA PRÈVIA

23.00 h Concert Flamenco-Folk-Mediterrani. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

12.30 h Espectacle de titelles amb perspectiva de gènere.

18.00 h Animació infantil amb Jaume Barri.

22.30 h Concert amb Robin Surf. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

12.00 h Piscines per la canalla.

18.00 h Tast de vins amb Ferran Pons.

22.30 h Concert amb Préssecs. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Jocs Tradicions per la canalla.

14.00 h Animació amb la Portàtil FM (inscripció prèvia). CITA PRÈVIA

18.00 h Taller de country.

 

plaça DEL NORD

Tram: Plaça

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

DISSABTE 21 D’AGOST

22.00 H Traca fi de festa

 

plaça ROVIRA I TRIAS

Tram. Plaça

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DIMARTS 17 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DIMECRES 18 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DIJOUS 19 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DIVENDRES 20 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Vermut enllaunat “Fem Barri”.

 

plaçeta Sant Miquel i rodalia

Tram. Carrer Luis Antunez, Vic – Gran de Gràcia

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

DISSABTE 21 D’AGOST

22.00 H Traca fi de festa

 

carrer PROGRÉS

Tram. Tordera – Llibertat

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-progres.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Inici festa amb banda Patilla (només per guarnidores).

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Concert Lalirumba (Rumba, havaneres i sons cubans). CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

21.30 h Concert Sisena / La Portàtil FM. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

18.00 h Teatre familiar amb “La cançó perfecta”.

20.00 h Improvisació amb Nòmades Teatre Crític de Gràcia.

DIJOUS 19 D’AGOST

18.00 h Concert Solulrait (funk, soul i fusió) i PD. Parra (temazos d’avui i d’ahir). CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

18.00 h PD. Rustikids (Ritmes jamaicans per als més petits). CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

19.00 h Havaneres amb Pirats pel Mar i ron cremat.

 

carrer PROVIDÈNCIA

Tram. Salinas – Massens

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-providencia.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

10.30 h Sorteig inici del campionat de dominó.

13.00 h Vermut ambiental.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

10.30 h Campionat de dominó.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

10.30 h Campionat de dominó.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

10.00 h Taller de xemeneia.

10.30 h Campionat de dominó.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

10.30 h Campionat de dominó.

18.00 h Berenar infantil, de Bossa i grup d’animació.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

10.30 h Final campionat de dominó.

23.00 h Concert. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

12.00 h Entrega de premis del campionat de dominó.

23.00 h Música Disco. CITA PRÈVIA. Seguidament desmuntatge del guarniment.

 

carrer PUIGMARTÍ

Tram. Torrijos – Milà i Fontanals

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-puigmarti.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

22.30 h Concert Temple Bar. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

12.30 h Taller Casa Vicens.

18.00 h Taller de plastilina “Fan Club Tienda a de Arte Gráfico”.

22.30 h Concert Xavi Malacara. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

12.30 h Taller Casa Vicens.

18.00 h Dos joglars Moisès i Marina el Món dins d’un pot (infantil).

DIMECRES 18 D’AGOST

11.00 h Taller de plastilina “Fan Club Tienda a de Arte Gráfico”.

18.00 h Taller d’alforges i cistelles “Jesmontine Store Bcn”.

22.30 h Concert Malacara Blues Band. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

18.00 h Havaneres Mar Brava. CITA PRÈVIA

DIVENDRES 20 D’AGOST

11.00 h Marcos taller de música i percussió.

18.00 h Marcos taller de música i percussió.

22.30 h Concert Wax&Boogie. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

11.00 h Taller de plastilina “Fan Club Tienda a de Arte Gráfico”.

18.00 h Tante Emma: Mostra de Cervesa Alemanya.

22.00 h Traca fi de festa.

 

carrer TORDERA

Tram. Progrés – Fraternitat

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major

DISSABTE 21 D’AGOST

22.00 h Traca fi de festa.

 

carrer TRAVESSIA SANT ANTONI

Tram. Astúries – Montseny

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-travessiastantoni.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.30 h Traca d’inici Festa Major.

12.00 h Taller Casa Vicens.

22.30 h DJ. Travessierus. CITA PRÈVIA

DILLUNS 16 D’AGOST

18.30 h Concurs natació sincronitzada.

22.30 h DJ. Travessierus. CITA PRÈVIA

DIMARTS 17 D’AGOST

22.30 h Nit socis.

DIMECRES 18 D’AGOST

18.30 h Ball d’Envelat. CITA PRÈVIA

DIJOUS 19 D’AGOST

11.30 h Taller infantil.

22.30 h Nit de varietés.

DIVENDRES 20 D’AGOST

22.30 h DJ. Travessierus. CITA PRÈVIA

DISSABTE 21 D’AGOST

22.30 h DJ. Travessierus. CITA PRÈVIA

 

carrer VERDI DEL MIG

Tram. Robí – Providència

La reserva prèvia de les següents activitats que ho requereixin s’ha de fer aquí:
https://festamajordegracia-verdimig.eventbrite.com

DIUMENGE 15 D’AGOST

08.00 h Traca d’inici Festa Major.

21.00 h Acte per a veïns i veïnes.

DILLUNS 16 D’AGOST

12.00 h Taller de Pilates.

18.00 h Jocs de taula.

22.00 h Impronomades.

DIMARTS 17 D’AGOST

12.00 h Contactones.

20.00 h Nit d’havaneres. CITA PRÈVIA

DIMECRES 18 D’AGOST

18.00 h Tasta vins.

21.00 h Acte per a veïns i veïnes.

DIJOUS 19 D’AGOST

12.00 h Contactones.

18.00 h Taller “Costuretes”.

21.00 h Acte per a veïns i veïnes.

DIVENDRES 20 D’AGOST

17.00 h berenar infantil.

19.00 h Batucada Amalgama Percussió.

21.00 h Acte per a veïns i veïnes.

DISSABTE 21 D’AGOST

21.00 h Acte per a veïns i veïnes.

00.30 h Desmuntatge del guarniment.

 

23è Concurs de guarniments de balcons i portalades

Inscripcions i bases. Fundació Festa Major de Gràcia, Alzina, 9. Fins al 2 d’agost de 17.00 a 21.00 h.

La característica més important i que sens dubte, més prestigi ha donat a la Festa Major de Gràcia és el guarniment de carrers. Aquesta vella i artesana tradició ha tingut des de sempre la inestimable col·laboració de veïns i veïnes de Gràcia, que en els orígens de la festa amb el guarniment de portals i balcons de les cases possiblement en van ser els precursors d’aquesta màgia, com ho certifica la notícia més antiga de guarniments a la vila, l’any 1850, quan l’ajuntament convidava “a los vecinos de esta vila a que adornen el frontis de sus casas los tres días que durará la fiesta” (DdB, 1850.08.13). Del carrer Bonavista l’any 1903, deia la noticia. “Balcones en su totalidad adornados con flores artificiales” (NotU, 1916.08.15). Per tal de seguir en la recuperació d’aquesta entranyable tradició, la Fundació Festa Major de Gràcia convida a tots els veïns i veïnes del barri que ho desitgin a participar en el 23è Concurs de portalades i balcons 2021.

Lliurament de premis. 18 d’agost, a les 18.00 h, a la plaça Joanic.

 

RELACIÓ DE BALCONS

(Fins el 2 d’agost)

Teixint vida, carrer Gran de Gràcia, 226

La finestra de les joguines, carrer Joan Blanques, 44, baixos 2

SIRE-NETES, carrer Sant Lluis, 30, principal 1

Les mans del Diable, carrer Siracussa – plaça del Poble Romaní

Keluarga, carrer de Domènech, 4, 4o 2a

Mia’s Castle, carrer Matilde, 9, 1er

El Planeta és de tots i totes. Cuidem-lo!, carrer Providència, 17

Que els arbres no t’amaguin al bosc, plaça del Diamant, 7

El mar d’alegries, carrer de l’Encarnació, 28, baixos

Felicitat, carrer de l’Encarnació, 28, baixos

El guardià del Topazi, carrer Topazi, 18, 2n pis

25 anys d’història JASD, carrer del Sol, 8

Pesca de altura, carrer Gran de Gràcia, 107, primer pis

Zoo Verdi, carrer Verdi, 103, principal 1

RELACIÓ DE PORTALADES

(Fins el 2 d’agost)

Mira’m la Flor, carrer Torrent de l’Olla, 164, local 2

MAQUIS, carrer de l’Alzina, 5

Santa Joana de Lorem Ipsum, patrona de los milagritos editoriales, carrer Bruniquer, 9, local 4

90 anys d’història i República! Avancem, tot està per fer i tot és possible!, carrer Tres Senyores, 7

Enllaunats, carrer Torrijos, 16

El huerto cubano del mojito, carrer Maspons, 7

Perú, país mágico, carrer Bruniquer, 26

Decoración floral, Un mundo de hamacas, Travessera de Gràcia, 180

La meva preciosa bugaderia (Mi hermosa lavandería), carrer d’Astúries, 85, local 1

Pqno… aranyes amb Gràcia, carrer de les Tres Senyores, 3

«Dolça festa», carrer de Sardenya, 517, local 1

Un passeig amb Gràcia, carrer Martí, 18

Estiu després del No Estiu, Travessera de Gràcia, 168

Santa Clara, Travessera de Gràcia, 210

FELIÇ FESTA MAJOR !!