Programa d'activitats Festes Santa Eulàlia 2019

Programa d’activitats Festes de Santa Eulàlia 2019

[et_pb_section admin_label=»Sección» transparent_background=»off» allow_player_pause=»off» inner_shadow=»off» parallax=»off» parallax_method=»on» padding_mobile=»off» make_fullwidth=»off» use_custom_width=»off» width_unit=»off» custom_width_px=»1080px» custom_width_percent=»80%» make_equal=»off» use_custom_gutter=»off» fullwidth=»off» specialty=»off» disabled=»off»][et_pb_row admin_label=»Fila» make_fullwidth=»off» use_custom_width=»off» width_unit=»off» custom_width_px=»1080px» custom_width_percent=»80%» use_custom_gutter=»off» gutter_width=»3″ padding_mobile=»off» allow_player_pause=»off» parallax=»off» parallax_method=»on» make_equal=»off» column_padding_mobile=»on» parallax_1=»off» parallax_method_1=»on» parallax_2=»off» parallax_method_2=»on» parallax_3=»off» parallax_method_3=»on» parallax_4=»off» parallax_method_4=»on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Texto» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_style=»solid» disabled=»off» border_color=»#ffffff»]
Del 8 al 12 de febrer

Divendres 8 de febrer
Els Protocols de l’Àliga
>> 20 h, sortida de la pl. de Sant Jaume
Recorregut: Pl. de Sant Jaume, c. de Jaume I, pl. de l’Àngel, c. de la Princesa, c. de Montcada, placeta de Montcada, pg. del Born, c. de Santa Maria, pl. del Fossar de les Moreres i pl. de Santa Maria. Arribada a la pl. de Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h. 21 h, ball de l’Àliga, interior de la basílica de Santa Maria del Mar
L’Àliga de la Ciutat, acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, que constitueixen els Protocols de l’Àliga, encapçala una cercavila que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina en un dels actes més emotius i solemnes de la celebració: el tradicional ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major

Contr@band@
Un espectacle de l’Esbart Sant Martí i de La Lira Ampostina
>> 20.15 h, pl. de Sant Jaume
Contr@band@ és la unió entre dos elements de la cultura popular que tradicionalment han anat separats: les bandes musicals i els esbarts dansaires.
En aquesta proposta innovadora, les coreografies de l’Esbart Sant Martí estableixen un nou diàleg amb la banda de La Lira Ampostina. La fusió de dos llenguatges artístics d’una gran personalitat i força expressiva dona com a resultat un espectacle intens i memorable.

Dissabte 9 de febrer
XVI Trobada Sardanista Infantil de Santa Eulàlia
Amb la Cobla Contemporània
>> 10.30 h, pl. de Sant Jaume
Les noves generacions de sardanistes es tornen a reunir en aquesta gran trobada anual per ballar la dansa nacional.

XV Trobada de Gegantons i altres elements d’escoles i de les colles barcelonines
>> 10.30 h, El Born Centre de Cultura i Memòria
Cercavila: 11.15 h.
Recorregut: Pl. Comercial, pg.del Born, c. del Rec, c. de la Princesa, pl. de l’Àngel, c. de Jaume I, pl. de Sant Jaume (arribada, cap a les 12.30 h).
Les figures infantils de les colles de geganters i de les escoles, que han estat creades al llarg dels anys per fomentar la participació dels nens i nenes en el món geganter i que han estat exposades des del 2 de febrer, desfilen plegades pels carrers de la ciutat i s’acomiaden fins a la propera trobada a la plaça de Sant Jaume.

Diada Bastonera de Santa Eulàlia
>> Mostra de balls: 11 h, a l’av. de la Catedral
Cercavila: 11.45 h. Recorregut: Pl. Nova, c. dels Arcs, Portal de l’Àngel, c. de Santa Anna, c. de la Canuda, pl. de la Vila de Madrid, c. de Francesc Pujols, c. del Duc, pl. de la Cucurulla, c. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, c. de la Palla, c. dels Banys Nous, baixada de Santa
Eulàlia, pl. de Sant Felip Neri, c. de Montjuïc del Bisbe, c. del Bisbe i pl. de Sant Jaume.
>> Mostra de balls: 13.30 h, pl. de Sant Jaume
Les colles bastoneres de Barcelona volen donar a conèixer els diversos balls de bastons que conviuen a la ciutat i també han convidat altres colles de Catalunya i de fora que ens mostraran la diversitat i la riquesa d’aquest ball i d’altres danses que hi estan relacionades.
Enguany, les colles convidades són la Colla Bastonera de Londres, els Bastoners de Gavà, i el Ball de Pastorets de Vilafranca i el de Tarragona.

XVI Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils
>> Dissabte 9 i diumenge 10, 12 h, av. de la Catedral
La dansa tradicional popular es manté ben viva i es transmet a les noves generacions de dansaires que formen part dels nombrosos esbarts infantils i juvenils del nostre país. Per Santa Eulàlia, es reuneixen a l’av. de la Catedral per fer-nos gaudir dels seus balls i de la seva passió per la dansa.
Amb la Cobla Ciutat de Terrassa, dirigida per Jordi Núñez, participen en la mostra els esbarts següents:
Dissabte 9: Esbart Català de Dansaires, Esbart Ciutat Comtal, Esbart Joventut Nostra, Esbart Maragall i Esbart Sant Martí
Diumenge 10: Esbart Arenys de Munt, Esbart Cornellà, Esbart Dansaires de Rubí, Esbart Olesà i Esbart Sant Jordi

Els batecs de la Laia. VIII Trobada de Tabalers
>> 17 h, pl. Reial
Cercavila: Pl. Reial, ptge. de Colom, la Rambla, c. de Ferran, pl. de Sant Jaume (arribada, cap a les 18 h)
Els tabalers de les colles de diables i bestiari de foc de Barcelona s’apleguen a la plaça Reial amb motiu de la VIII Trobada de Tabalers per evocar, amb els seus repics eixordadors, els batecs del cor de santa Eulàlia. Serà una gran tabalada per escampar el ritme i el so de la festa pels carrers del barri Gòtic.

El Ball de Santa Eulàlia
Amb l’Esbart Santa Eulàlia
>> 17 h, av. de la Catedral
L’Esbart Santa Eulàlia, amb la Cobla Ciutat de Granollers, ens ofereix a l’av. de la Catedral una representació dansada del martiri de Santa Eulàlia.
Actuació de l’Esbart Català de Dansaires
Amb l’acompanyament musical de la Cobla Ciutat de Granollers
>> 17.30 h, av. de la Catedral
Fundat l’any 1908, l’Esbart Català de Dansaires és el més antic de Catalunya.
Cercavila Kamerino de l’Enginy
Desfilada de celebració per la reobertura d’El Ingenio
>> 17.30 h, la Rambla (davant del Gran Teatre del Liceu)
Recorregut: la Rambla (davant del Gran Teatre del Liceu), pla de l’Os, la Rambla, c. de Ferran, c. d’en Rauric (aturada a El Ingenio), c. de n’Alsina, placeta del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, pl. del Pi, c. de Petritxol, c. de la Portaferrissa, c. del Pi, c. de la Palla, c. dels Banys Nous, c. de la Boqueria, c. d’en Rauric (El Ingenio).
El Ingenio, l’emblemàtica botiga i taller d’imatgeria festiva, màgia i articles de festa fundada el 1838 i que va haver de tancar fa més d’un any, celebra la seva esperada reobertura. Una cercavila de màscares, capgrossos, gegants i altres elements festius.

Els correfocs
Correfoc dels petits diables i bèsties petites
>> 18.15 h, pl. de Sant Jaume
Recorregut: Pl. de Sant Jaume, c. de Ferran, la Rambla, ptge. de Colom i pl. Reial (final, cap a les 20 h)
Correfoc de Santa Eulàlia
>> 20.15 h, pl. Nova
Recorregut: Pl. Nova, c. del Bisbe i pl. de Sant Jaume (final, cap a les 21 h)
Quan ja és fosc, les bèsties de foc i els diables surten al carrer esperonats pel repic eixordador dels tabals i es reuneixen
per iniciar una cercavila de disbauxa i pirotècnia. Inauguren els actes de foc els nens i les nenes, amb el correfoc dels
petits diables i bèsties petites de dissabte al vespre, fet a la seva mida. Més tard, comença el Correfoc de Santa Eulàlia.

Eulàlia, un espectacle de dansa a la Catedral
>> 21 h, i diumenge 10, 16.45 h, Catedral de Barcelona
L’Esbart Ciutat Comtal presenta per setè any consecutiu Eulàlia (premi Ciutat de Barcelona 2013), un espectacle de música i dansa que es representa a l’interior de la Catedral de Barcelona, damunt la cripta que acull el sepulcre amb les relíquies de santa Eulàlia, per homenatjar la patrona i enaltir els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Dirigida pel coreògraf Lluís Calduch i amb música del compositor Francesc Cassú.

Lali Jove 2019

Dissabte, 9 de febrer
Les associacions juvenils de la ciutat organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona. La Lali Jove dona resposta a la reivindicació del moviment associatiu juvenil de la ciutat, que fa anys que demanava un espai gestionat directament per les entitats
juvenils dins les festes majors de Barcelona.

Activitats per a joves
Podreu trobar un munt d’activitats obertes a infants i joves al Moll de la Fusta (moll de Bosch i Alsina). A la tarda tothom
podrà participar als diversos tallers simultanis per a joves i infants organitzats pels diferents grups de treball formats per
entitats juvenils de Barcelona.
>> De 17 a 20 h, simultàniament:
Educació sexual: Si sou un grup de joves de cau o esplai que esteu interessades en l’educació sexual, des d’una perspectiva
feminista, aquest és el vostre espai.
Associacionisme educatiu: Inflable “Reciclar saltant” adreçat a infants.
Univers alternatiu: Sabies que existeixen més de 99.000 jocs de taula diferents?
Nosaltres no en tenim tants, però podem ensenyar-te’n alguns dels més coneguts.
Diversitat funcional: Activitats de sensibilització sobre diversitat funcional, amb la JUP i la Federació ECOM.
Salut: Tallers per abordar qüestions de salut de manera amena i divertida amb l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut.
Justícia climàtica: Vine a reflexionar sobre l’amenaça global que suposa el canvi climàtic, i descobreix alternatives que es poden dur a terme en l’àmbit local amb el Grup de Justícia Climàtica.
Sàhara Occidental, les refugiades oblidades: Debats i tallers al voltant del conflicte, l’ocupació i l’explotació del Sàhara Occidental per part del Regne del Marroc, amb Sàhara Dempeus.
Sarajevo, Districte 11: Descobreix la història de Bòsnia i Hercegovina, què va fer Barcelona, i quina és la realitat actual del país.
Estima en colors: Descobreix la diversitat de col·lectius sobre les sigles LGBTI, amb Sinver.
English Meeting: Practica l’anglès en un entorn informal i festiu, amb la Jove Cambra Internacional.
I molts més!

El concert de la Lali Jove, amb Doctor Prats
20 h Beals the Band
20:50 h Marcel Lázara i Júlia Arrey
22 h Suu
23:30 h Doctor Prats
01:30 h Angangas
La potència i barreja de ritmes de Doctor Prats encapçala el concert, seguits per la música d’autor sense complexos d’en Marcel Lázara i la Júlia Arrey, el positivisme musical de la Suu, les millors versions per part d’Angangas i els finalistes del Festival Brot, Beals the Band.
Durant el concert, es disposarà d’espais de sensibilització i atenció directa:
SOM.nit: Dirigit a informar, prevenir i reduir els riscos associats al consum de drogues.
SEXus: La sexualitat, amb informació, és més divertida! Estand amb materials informatius i de sensibilització, genitals 3D interactius i material preventiu.
Punt Lali Jove Antimasclista: Per sensibilitzar al voltant d’aquest problema i atendre possibles agressions (de 20 a 2.30 h).

Diumenge 10 de febrer
Matinada de grallers
>> 8 h, baixada de Santa Eulàlia
De bon matí, la música dels grallers que desfilen pels carrers del barri Gòtic us recordarà que la ciutat celebra la festa major d’hivern. Feu cas de la crida i sortiu al carrer per gaudir de les festes de Santa Eulàlia.

La Moixiganga de Barcelona
>> 10 h, pl. de Sant Jaume
Cercavila: 9.30 h. Recorregut: Pl. Nova, c. del Bisbe, pl. de Sant Jaume.
La Moixiganga de Barcelona, després d’haver-se presentat durant la festa major d’hivern del 2014, continua treballant en la recuperació d’una antiga tradició que s’havia perdut a Barcelona.
La moixiganga, precursora dels castells, és un conjunt de dansa popular, figures i torres humanes que representen escenes o misteris de la passió de Crist.
La Moixiganga de Barcelona va néixer al barri del Clot i utilitza la música original de Jordi Fàbregas.

Els Falcons de Barcelona
>> 10.20 h, pl. de Sant Jaume
Cercavila: 10 h. Recorregut: Pl. Nova, c. del Bisbe, pl. de Sant Jaume.
Les espectaculars figures humanes que aixequen els Falcons de Barcelona, desafiant l’equilibri i la gravetat, no us deixaran indiferents. A més de les construccions clàssiques dels Falcons, com ara l’escala o la pira, a aquesta colla de Barcelona li agrada innovar i arriscar-se per oferir-nos contínuament noves figures.
Els Falcons de Barcelona es van presentar a les festes de Santa Eulàlia del 2003 i tenen el seu origen en el Sokol (en txec, ‘falcó’), una associació gimnàstica creada a Praga el 1862 que va estendre el seu model per diversos països europeus, entre els quals hi ha Catalunya, on es va implantar cap al 1928.

Diada castellera de les colles de Barcelona
>> 11 h, pl. de Sant Jaume
Cercavila: 10.15 h, sortida de la pl. Nova
Recorregut: Pl. Nova, c. del Bisbe i pl. de Sant Jaume
Les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, Sarrià i la Jove de Barcelona es congreguen a la plaça Nova a les 10.15 hores del matí per sortir cap a la plaça de Sant Jaume. A les 11 hores, començaran a aixecar els seus castells davant la balconada de l’Ajuntament, per encetar la temporada amb la primera diada castellera de l’any. Les colles hauran d’aixecar tots els seus castells en un temps limitat a 105 minuts.

XXXVII Trobada de Gegants a Ciutat Vella i Seguici de Santa Eulàlia
>> 10.30 h, trobada a la pl. Reial;
11.30 h, inici del Seguici
>> 12 h, Ball de Santa Eulàlia i ofrena floral, baixada de Santa Eulàlia
>> 13.15 h, pl. de Sant Jaume; Balls de la Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat i Ball de Santa Eulàlia.
Recorregut: Pl. Reial, ptge. de Colom, la Rambla, c. de la Portaferrissa, pl. de la Cucurulla, c. dels Boters, pl. Nova, c. del Bisbe, c. de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, c. dels Banys Nous, c. de Ferran, pl. de Sant Jaume (arribada, cap a les 12.45 h)

Els gegants de totes les colles geganteres de Barcelona i les seves convidades es reuneixen en aquesta gran trobada a la pl. Reial per després integrar-se al Seguici de Santa Eulàlia, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. La primera edició, que es va celebrar l’any 1983, amb només dues colles, va ser l’origen de les festes de Santa Eulàlia contemporànies.

La gegantona Laia i el penó de Santa Eulàlia encapçalen la cercavila, seguits de l’Àliga, el Lleó i els altres membres del bestiari històric i festiu.

XI Trobada de Puntaires
>> 11 h, c. dels Arcs i Portal de l’Àngel
Cinc-centes puntaires arribades d’arreu de Catalunya paren els seus coixins, fils, boixets, patrons i agulles al llarg del carrer dels Arcs i del Portal de l’Àngel, per mostrar-nos la seva mestria en l’art de fer puntes de coixí. Paral·lelament es realitzarà una catifa de flors que representarà la punta de coixí barcelonina.

XVI Mostra d’Esbarts
Dansaires Infantils i Juvenils
>> 12 h, av. de la Catedral
(vegeu dissabte, 9)

Desfilades musicals i big band
>> Diumenge 10, 12 h, plaça de Catalunya
Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris de Barcelona: Recorregut: Pl. de Catalunya, Portal de l’Àngel, c. dels Arcs, pl. Nova, c. dels Boters, pl. de la Cucurulla, c. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, pl. del Pi, c. del Cardenal Casañas, la Rambla, c. de Sant Pau, rambla del Raval i av. de les Drassanes (13.30 h)
Banda del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona: Recorregut: Pl. de Catalunya, la Rambla, c. de l’Hospital, rambla del Raval i av. de les Drassanes (13.30 h)
La Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris i la Banda del Col·legi Pare Manyanet es concentraran a la pl. de Catalunya per desfilar separades en dues cercaviles i es retrobaran al Museu Marítim, on actuaran conjuntament com una big band.

Cercavila i mostra de balls dels Gegants de Corpus i els Gegants de Carnaval
100 anys dels Gegants nous i 160 anys dels Gegants vells de la Casa de Caritat
>> 17 h, Palau de la Virreina
Recorregut de la cercavila: la Rambla, c. de Ferran, pl. de Sant Jaume
Mostra de balls: 17.45 h, pl. de Sant Jaume
L’Hereu i la Borda, els Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus, que han fet 100 anys, i en Rodanxó i la Rodanxona, els Gegants vells de la Casa de la Caritat o del Carnestoltes, que n’han fet 160, sortiran del Palau de la Virreina en cercavila per mostrar els seus balls a la plaça de Sant Jaume. Els seguiran en la comitiva els seus convidats: els Gegants del Carnaval de Solsona, els de Montblanc, els d’Igualada, i els de Castelló de la Plana.

Eulàlia, un espectacle de dansa a la Catedral
>> Dissabte 9, 21 h, i diumenge 10, 16.45 h, Catedral de Barcelona
(vegeu dissabte, 9)

Ballada doble de sardanes
Amb la Cobla Mediterrània i la Cobla Ciutat de Terrassa
>> Diumenge 10, 17 h, av. de la Catedral
Les sardanes són un element imprescindible de les festes de Santa Eulàlia. Trieu una rotllana i afegiu-vos-hi per gaudir del ball. Organitzat per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.

Dimarts 12 de febrer

Cerimònia del penó de Santa Eulàlia
>> 9.45 h, pl. de Sant Jaume
El dimarts 12 de febrer comença amb la tradicional cerimònia de col·locació del penó de Santa Eulàlia a la balconada principal de l’Ajuntament, a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, acompanyada dels regidors. Mentre sona l’himne d’Els segadors, la gegantona Laia farà la seva tradicional balladeta i saludarà des de la plaça el penó de Santa Eulàlia, que presidirà la diada tota la jornada.

El pregó dels infants
>> 10 h, pl. de Sant Jaume
El pregó dels infants per les festes de Santa Eulàlia és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona.
En acabar l’acte, el grup d’animació musical Xiula representarà l’espectacle
Donem-li una volta al cos.

 Audicions de carilló des del Palau de la Generalitat
>> De 12 a 12.15 h i de 18 a 18.15 h, carrers del barri Gòtic
Programa festiu d’inici de la festa Horaris subjectes a modificacions per raons de força major
Ho organitza: Generalitat de Catalunya

Ballada de sardanes
Amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona
>> 18.30 h, pl. de Sant Jaume
Una gran ballada de sardanes per celebrar plegats la diada de Santa Eulàlia

La passejada i el ball de les Laies
>> 18.45 h, sortida des del Palau de la Virreina. Recorregut: la Rambla, c. del Cardenal Casañas, pl. del Pi i trobada de gegantes a la pl. de Sant Josep Oriol.
>> 19.30 h. Cercavila. Recorregut: c. del Pi, pl. de la Cucurulla, c. dels Boters, pl. Nova, c. del Bisbe, c. de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, c. dels Banys Nous, c. de Ferran, pl. de Sant Jaume (Ball de Santa Eulàlia, cap a les 20.25 h).

Per la diada de Santa Eulàlia, totes les gegantes de Barcelona canvien de nom i passen a dir-se “Laia” per celebrar un dels actes més antics i significats de la festa major d’hivern. Després de trobar-se a la plaça de Sant Josep Oriol, les gegantes inicien una processó encapçalada per les Laies de la plaça Nova i del Pi i per la gegantona Laia, en una passejada que les durà fins a la plaça de Sant Jaume.
Abans, però, cap a tres quarts de vuit del vespre i quan passa per la baixada de Santa Eulàlia, la comitiva s’atura davant la imatge de la patrona per fer-li una ofrena floral i ballar, amb la música dels grallers, el Ball de Santa Eulàlia, a càrrec de la Laia i la Laieta, les gegantes de la plaça Nova.

Altres activitats

Portes obertes a l’Ajuntament, recreacions històriques i titelles
>> Dissabte, 9 de febrer.
Horari: de 10 a 20 h
Accés: entrada per la façana gòtica del c. de la Ciutat
Entrada i activitats gratuïtes. La capacitat d’accés als espais és limitada
L’Ajuntament de Barcelona obre les portes perquè els ciutadans puguin visitar-ne alguns dels espais més emblemàtics, com ara el Saló de Cròniques, el Saló de Cent, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.
També es podrà visitar el Mirador Maria Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’Edifici Novíssim (entrada per la plaça de Sant Miquel), que es farà a continuació de la visita de la Casa Gran.
La visita a l’Ajuntament estarà dinamitzada per actors que recrearan un seguit de personatges històrics que van estar vinculats a alguns d’aquests espais, entre altres, els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanova; el cronista Ramon Muntaner, o Maria Bosch, esposa de
Rafael Casanova.
Per als més petits de la casa, al pati de l’Ajuntament s’hi celebrarà un espectacle i un taller de titelles en diferents horaris.
La capacitat de l’espai és limitada

Portes obertes i activitats als museus
Els museus de la ciutat també se sumen a la celebració i obren les portes d’un gran nombre d’exposicions, tallers, conferències, representacions i altres activitats destinades a públics de totes les edats.
Consulteu el web barcelona.cat/santaeulalia

La Casa dels Entremesos
>> Pl. de les Beates, 2.
Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge i dilluns, tancat
Exposició: “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”
>> Fins al 26 de febrer
Visites teatralitzades
>> Diumenge 3, 11.15 i 12.15 h
Presentació del llibre Santa Eulàlia, patrona de Barcelona
>> Dijous 7, 20 h
A càrrec de Josep Fornés, Oriol Pascual, Cristina Fontcoberta, Pablo Abella, Carme Grandas i mossèn Robert Baró
Titelles tradicionals La Laia i el fantasma entremaliat
>> Dissabte 9, 11.30 h
A càrrec de la Companyia Sebastià Vergés de titelles
www.lacasadelsentremesos.cat

XVII Mostra de Gegantons de les colles de la Coordinadora, i XV Mostra de Gegantons i altres elements d’escola
>> Del 3 al 8 de febrer, de 10 a 19 h
Inauguració, dissabte 2 de febrer, 17 h El Born Centre de Cultura i Memòria (c. del Comerç, 12)
La tradicional mostra presenta les figures infantils creades al llarg dels anys per les colles geganteres, les escoles de Barcelona i altres poblacions que participen en aquesta iniciativa de la Coordinadora de Geganters de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la participació dels nens i nenes en el món geganter. El dissabte 9 de febrer, a les
11 h, desfilaran en cercavila pels carrers de la ciutat.

Fira d’Artesania de Santa Eulàlia
>> Del 8 al 12 de febrer, de 10 a 21 h, av. de la Catedral
Per Santa Eulàlia, artesans i artesanes del ram de la fusta, la terrissa, el metall o l’alimentació natural munten les seves parades a l’av. de la Catedral per oferir-vos els seus productes elaborats a mà.

Ruta-concert dels orgues de Ciutat Vella
>> Dissabte, 9 de febrer Entre les 10 i les 17 h
Una oportunitat única per conèixer i escoltar sis dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys.
Diversos organistes professionals ens explicaran els secrets d’aquests preuats instruments i ens oferiran un breu concert.
La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, el Palau Güell, la basílica de Sant Just iPastor, Santa Maria del Mar, la Mercè i la Catedral de Barcelona.
Aforaments limitats Cal inscriure’s prèviament per accedir a alguns dels llocs. Inscripció i més detalls al web barcelona.cat/santaeulalia

Ruta Eulalienca
>> Dissabte 9 de febrer, 18 h, sortida des de punts diversos
Activitat gratuïta. Cal inscriure’s prèviament a barcelona.cat/santaeulalia.
L’Associació Cultural Joan Amades us descobrirà els indrets i els racons de Barcelona relacionats amb la llegenda de santa Eulàlia, en una ruta nocturna guiada que, fins i tot, tindrà acompanyament musical.

Exposicions

Gegants de Corpus vs. Gegants de Carnaval
100 anys dels Gegants nous i 160 anys dels Gegants vells de la Casa de Caritat
>> Del 3 al 10 de febrer, de 10 a 20 h Palau de la Virreina (la Rambla, 99)
L’Hereu i la Borda, els Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus, al llarg del 2018 i el 2019 celebren el seu primer
centenari, i en Rodanxó i la Rodanxona, els Gegants vells de la Casa de la Caritat o del Carnestoltes, ja han fet els 160 anys.
Per celebrar aquesta doble efemèride, els podrem veure exposats en companyia de convidats provinents d’altres indrets de
Catalunya i del País Valencià, com els Gegants del Carnaval de Solsona, els de Montblanc, els d’Igualada i els de Castelló
de la Plana.
La gegantona Laia, protagonista de les festes, presidirà l’exposició, en la qual també es podran veure els caps originals dels Gegants vells, unes escultures de gran valor artístic, històric i patrimonial, que van ser donats al Museu Etnològic de Barcelona.

Laies, les gegantes
>> 11 de febrer, de 10 a 20 h 12 de febrer, de 10 a 18 h Palau de la Virreina (la Rambla, 99)
La gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia dels Gegants de Pi, la Lola del Raval o la Maria la Neta de la Barceloneta, entre altres gegantes, i només gegantes, de la ciutat, es reuneixen al Palau de la Virreina per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines.
El dimarts 12, Diada de Santa Eulàlia, desfilaran plegades en la passejada i el ball de les Laies.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Post a Comment