Homes Igualitaris: I a partir del 8 de març, què?

 

El passat dijous 8 de març els homes hem rebut un missatge clar del moviment feminista. El canvi comença en nosaltres mateixos i els homes tenim cada dia una gran oportunitat per implicar-nos definitivament en la cura, en les tasques domèstiques i en la transformació de qualsevol dels espais que ocupem dintre de la societat. Esdevenir corresponsables, en igualtat amb les nostres companyes, amigues, parelles, familiars.

No necessitem un espai adequat a nosaltres dintre del moviment feminista. Si escoltem les reflexions, les reivindicacions i les demandes de les dones, els homes tindrem prou arguments per agafar el mateix espai que ens ha reservat la societat com a propi i fer-lo feminista.

Aquesta transformació no és d’un dia per l’altre. És un procés lent i a la vegada necessari, una travessia complicada per fer-la sol, un camí sinuós en el qual necessitarem l’experiència i la bona entesa d’altres homes que es troben en la mateixa situació que nosaltres i per fer aquest recorregut de creixement personal tots disposem d’una eina indispensable, els grups d’homes.

Què ens possibilita un grup d’homes? Primer de tot, no sentir-nos sols. En segon lloc, ens permet, dintre d’un espai de confiança, expressar d’una forma plural les nostres sensacions amb altres persones (acceptació, solidaritat, dolor, gratitud, honestedat, sinceritat). Connectem directament amb les nostres emocions, amb el nostre interior, trencant definitivament amb estereotips apresos durant tant de temps i també esquerdant l’home de llauna que portem ben en dins; es tracta, en definitiva, d’un espai transformador.

Plantejar-nos una nova masculinitat implica, abans de tot, revisar i desmuntar els nostres propis valors i privilegis, per tal de, a partir d’aquest procés, construir noves maneres de ser home en igualtat i en llibertat.

Si aquests dies t’has sentit d’una manera o d’altre interpel·lat com a home, uneix-te a nosaltres.

Toni Soler
Homes Igualitaris- AHIGE Catalunya
www.homesigualitaris.wordpress.com

 

Post a Comment