Fotofesta, sis hores de fotografia contemporània

Divendres 22 de juny, de 17 a 23h. La Fotofesta arriba a la novena edició el divendres 22 de juny amb activitats simultànies a la Casa Golferichs i a l’Espai Francesc Català-Roca. De 17 a 23 h i amb entrada lliure, hi haurà conferències, exposicions, mostra de llibres i projeccions de treballs recents de destacats fotògrafs professionals i emergents del país.
Durant la jornada s’inauguraran tres exposicions a la Casa Golferichs: «Hopscotch» de Pau Buscató, un dels fotògrafs de carrer més rellevants en l’actualitat, resident a Oslo i que exposa en primícia a Barcelona. El seu treball és un joc d’observació i d’imaginació que farà les delícies dels més juganers. El fotògraf Eugeni Gay presentarà «A la ville de…»,  una reflexió  sobre el canvi de model de ciutat a Barcelona i com el somni utòpic ha donat lloc a una realitat distòpica. Com a contrapunt, Christian Colomer, jove fotògraf a cavall entre la fotografia de moda i d’autor, exposarà una selecció de fotografies realitzades amb càmera analògica, impregnades d’una atmosfera onírica i irreal que transcendeixen la seva finalitat comercial.
La Fotofesta proposa aproximar-se a la fotografia contemporània a través de conferències que encapçalen el fotògraf Toni Amengual o la comissària Arola Valls, seguides de presentacions de projectes fotogràfics emergents a la ciutat, com el fanzine «PURGA», la revista de fotografia analògica Carrete o la plataforma el Pulpo, un recorregut per l’obra d’Horacio Seguí o les projeccions de les escoles de fotografia de la ciutat. La jornada també compta amb activitats participatives, com un visionat de portfoli professional, sessions de retrat i de laboratori amb processos del segle XIX.
Una de les activitats més esperades de la Fotofesta són les projeccions professionals a la terrassa de l’Espai. En aquesta edició es podran visionar els darrers treballs de fotògrafes com Laia Abril, Cristina de Middel o Bego Antón, entre d’altres. Laia Abril a «Lobbismuller» s’aproxima a l’home llop Romasanta, amb la premissa que nous descobriments forenses indiquen que va ser una dona. Cristina De Middel a «This is what hatred did» signa un treball de ficció sobre la narració de l’autor nigerià Amos Tutuola, analitzant la guerra des de la perspectiva d’un nen de cinc anys. Creació contemporània, fotoperiodisme i algunes curiositats, com «Everybody loves to cha-cha-cha», on Bego Antón presenta un reportatge sobre les aficionades al ball amb gossos. Una subcultura on es porten a terme trobades, competicions i balls d’humans amb la seva mascota. Serà divendres 22 de juny, al Centre cívic Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491). Activitat gratuïta.

Post a Comment