El més important per evitar que entrin a robar a casa nostra a l’estiu serà actuar com si no haguéssim deixat l’habitatge buit, és a dir, que tot transcorri amb la major normalitat possible. No anunciïs als quatre vents que et vas i no quedarà ningú a casa, procura ser discret / a, tanmateix un punt molt important (i que molt pocs fem) és no compartir a través de les xarxes socials que no som a casa, per evitar ensurts.

Això significarà deixar algunes persianes pujades i no tancar tot, perquè llavors es faria molt evident que no hi ha ningú a casa durant massa dies seguits. Assegura’t que les portes i finestres estiguin tancades, però no les persianes o tendals. També pots optar per demanar-li a algun veí / a o familiar que es passi per casa teva de tant en tant i pugui o baixi algunes persianes.

També resultarà molt útil instal·lar temporitzadors en els llums perquè s’encenguin i s’apaguin a determinades hores, de manera que semblarà que hi ha algú a l’interior. Això despistarà als que poguessin tenir intenció d’entrar a casa teva.

És recomanable demanar als veïns que acudeixin de tant en tant a comprovar que tot està en ordre i que recullin el correu, evitant que s’acumuli a la bústia i sigui un signe que no hi ha ningú a casa. Deixa un número de telèfon als més propers perquè puguin contactar amb tu en cas que sorgeixi algun problema.

D’altra banda, com a mesures de prevenció, no haurem de deixar a la vista objectes de valor o atractius per a ser robats. Tampoc es recomana guardar a casa grans quantitats de diners o elements cars com joies.

És clar que els sistemes de seguretat com alarmes, tancaments, reixes, etc. ajudaran a evitar els robatoris en habitatges a l’estiu. Busca el que millor s’adapti a la teva llar i pressupost, i recorda sempre activar-los.

Així mateix, tenir un gos com a mascota també pot ajudar davant la presència d’estranys. Si està ben ensinistrat, l’animal alertarà que algú desconegut és a casa i podrà fer-ho evident a veïns o transeünts que podran avisar la policia. Per a això, consulta els nostres articles sobre com triar un gos de guàrdia.

Davant l’aparició de marques en portes, portals, parets … que puguin haver estat fetes per lladres, avisa el cos policial. És probable que controlin els teus moviments en recerca del millor moment per accedir a casa seva.
Així mateix, en cas que la prevenció no hagi estat suficient i en tornar a casa trobis la porta oberta o una finestra trencada, no entris. Queda’t fora i des d’allà crida als Mossos d’Esquadra; no toquis res perquè podries destruir proves i dificultar que puguin trobar als responsables i recuperar les teves pertinences.

Ramon Balsells
Gerente Balsells Zaragoza Gestió S.L.

Volver a todos los artículos de interes

DESTACADOS
Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter