Per: Antonia Utrera.-

“Ser el primer a fer alguna cosa requereix valor” (J.M. Darhower)

Per molts anys benvolgut /da Àries! Si vas néixer entre el 21 de març i el 19 d’abril aproximadament, el sol estava en el signe d’Àries en el moment del teu naixement. Per descomptat una persona no és un signe, caldria fer un estudi de tota la carta natal, no obstant això el Sol és molt important, ja que aquest representa el nostre propòsit interior, la nostra auto expressió creativa, allò que ens fa diferents i especials, el nostre camí interior com a éssers lliures, autònoms i independents.

Àries, juntament amb Lleó i Sagitari, pertanyen a l’element Foc. Àries representa la nostra Voluntat de Ser, l’energia que ens impulsa a dur a terme una acció. El sol en el signe d’Àries ens està parlant de persones amb gran confiança en si mateixes, autosuficients, molt franques, bastant ingènues i confiades. Són intuïtius i idealistes per naturalesa. La confiança innata en les seves pròpies forces és el que els permet prendre decisions amb rapidesa i moure’s amb independència.

La qualitat cardinal del signe els dota de capacitat per al lideratge, necessiten reptes que els estimulin, estimen l’acció. Saben com enfrontar-se a situacions problemàtiques o de crisis que suposin riscos i/o que requereixin respostes immediates o de molta activitat.

Representa l’arquetip de l’heroi. A vegades mental i judiciós, i altres temerari i impulsiu. No en va Mart és el planeta regent del signe d’Àries, el déu guerrer Ares per als grecs, déu Mart per als romans. Són ambiciosos, tenen valor i iniciativa i aspiren sempre a aconseguir una mica millor. Els encanta ser pioners, ser els primers a arribar al lloc. I al mateix temps són generosos, desitgen obrir portes que puguin beneficiar als que vinguin darrere d’ells. Àries representa el Valor i l’Aventura de Viure, fer de la vida un acte heroic, únic.

Els signes de foc sempre segueixen als signes d’aigua. Àries surt del líquid amniòtic que suposa deixar enrere el signe de Peixos, emergint de les seves profunditats emocionals per a sortir a la llum, encendre el foc intern i començar així el procés d’individuació. Àries representa en el pla espiritual, l’energia vital, l’impuls creador, la força necessària perquè alguna cosa neixi, trencant i travessant els límits i barreres que pugui trobar al seu pas.

Un dels mites associats al signe d’Àries és el de “Jàson i els Argonautes”. En les seves moltes aventures protagonitzades per homes i dones fortes, valentes i orgullosos, Jasó ha de passar per totes les proves fins a apoderar-se del Vellocino d’Or que està protegit per una serp monstruosa, per poder retornar-lo a Grècia i recuperar així el tron. En Àries podem trobar tant a l’impulsiu que lluita per una bona causa, com el personatge fosc que vol el poder costi el que costi. Serà amb l’ajuda d’Afrodita i més tard amb Medea que Jàson aconseguirà el seu objectiu. El guerrer Àries no pot vèncer tots els obstacles si no és capaç de confiar en la seva pròpia naturalesa femenina.

               “L’agressivitat no és necessàriament destructiva de cap manera. Brolla d’una tendència innata a dominar la vida, que sembla ser característica de tota matèria vivent. Només quan aquesta força vital es veu obstruïda en el seu desenvolupament es connecten amb ella elements de còlera, ràbia o odi”. (Clara Thomson)

Si et succeeix que reconeixes moltes d’aquestes qualitats fins i tot no havent nascut amb el sol en Àries és molt probable que en aixecar la teva carta natal veiéssim que la lluna o l’ascendent són a Àries, o potser Mart és molt predominant en la teva carta, la qual cosa parlaria de qualitats arianes sense necessitat de tenir el sol en el signe d’Àries. Per això és necessari estudiar la carta natal de manera integral, no tan sols un aspecte d’ella.

El mes vinent parlarem del signe de Taure.

Fins a la pròxima edició!

Antonia Utrera

Consulta astrològica

ikigaiastrologic@gmail.com

Tel. 655 866 424

NOTA: A propòsit del planeta Mart, no us podeu perdre l’exposició al CCCB, Centre de Cultura Contemporània  de Barcelona:  “Mart. El mirall vermell”. La mostra aborda el nostre vincle amb Mart des de l’antiguitat fins als nostres dies. Ciència, art i literatura interactuen en un gran projecte expositiu, que coincideix en el temps amb l’arribada de tres missions espacials al Planeta Vermell. «Mart. El mirall vermell» indaga sobre la nostra condició i el nostre futur com a espècie i sobre la naturalesa última de l’univers que habitem. Podeu visitar l’exposició fins a l’11 de juliol 2021.