Fa tres anys les entitats Rezero, Nutrició Sense Fronteres i el Banc de Recursos van idear un projecte per reduir el malbaratament alimentari. Remenjammm és una iniciativa per sensibilitzar la societat sobre tot el menjar que llancem que està en perfectes condicions per a ser consumit.

Mariona Ortiz, coordinadora de la campanya, explica al programa de ràdio Acelobert dedicat a la sostenibilitat del dia 6 de febrer, que amb el projecte Remenja’mmm han volgut apropar-se als restaurants, “lloc on la gent valora el que menja”, per a convertir-los en difusors.

D’aquesta manera, se’ls hi explica als establiments “diferents mesures per reduir el malbaratament” (polítiques de compres, la manera de cuinar o servir el menjar, etc.) i, a partir d’aquí, són ells mateixos els que expliquen als clients que és el malbaratament.

Ortiz apunta que es tracta d’una iniciativa en què “es poden adherir tots els restaurants de Catalunya”. Per a fer-ho han d’inscriure’s a la pàgina web de Remenja’mmm. Amb això, “estan adquirint el compromís de donar a conèixer la problemàtica del malbaratament i a reduir-lo ells mateixos en la seva acció diària”.

A més a més, fins al 31 de març tots els establiments interessats es poden presentar a la segona edició del Premi Remenja’mmm. El concurs consisteix a explicar a través del web totes les iniciatives que els restaurants fan per reduir el malbaratament. Un jurat especialitzat escull la millor i, a part, també es donen a conèixer totes les iniciatives perquè tothom pugui reproduir-les.

Redacció: Acelobert

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter