La gent gran i els animals. Un tàndem de complicitat i ajuda mútua. Això és el que tracta de fomentar Hope & Help. Aquesta fundació ajuda les persones grans a tenir cura de les seves mascotes per a que aquestes, en comptes de suposar un problema, siguin un benefici i proporcionin la companyia que tanta falta fa.

La directora gerent de Hope & Help, Anna Faura, va explicar al programa de ràdio Acelobert que la fundació és nounata i els “queda molt per aprendre i per recórrer”, però això sí, “la il·lusió els fa tirar endavant”. Quant al seu objectiu bàsic, aquest és el d’evitar “la solitud de la gent gran i l’aban-donament de les seves mascotes”.

Com be explica Faura, els animals proporcionen infinitat de beneficis a la gent gran, que pateixen molts cops la solitud en silenci. Per tant, des de la Fundació volen minimitzar les dificultats que té la gent gran que viu sola per a cuidar de les seves mascotes. Així doncs, Hope & Help, ajuda a tenir-ne cura a domicili portant-los a passejar, al veterinari o el que calgui per tant de garantir el benestar animal i la tranquilitat de la persona gran de que mai mes la mascota serà un problema i mai se la prendran.

Per un altre banda, quan la persona gran es hospitalitzada, molts cops no se sap què fer amb la mascota i aquesta acaba en una gossera. Quan la persona gran torna a casa seva la tristesa que sent per no trobar la que ha estat la seva ànima amiga és molt gran i pateix la pena i novament la solitud. Hope & Help vol evitar que el vincle entre aquestes dues ànimes que tant s’estimen es trenqui.
A mes a més, si hi ha gent gran que viu sola i vol tenir un animal de companyia però no s’atreveix per por de no poder-lo atendre, Hope & Help, ofereix la possibilitat de que la persona gran aculli a casa seva a una mascota, sempre sota les atencións de la fundació, així es tanca un cercle; la persona gran ja no pateix la solitud i l’animal no pateix l’abandonament. Per a més informació, la pàgina web de la Fundació és: www.fundaciohopeandhelp.com.

Redacció: Acelobert