Nen Déu és una fundació mèdica que proporciona serveis als pacients a un preu molt reduït. Montserrat Assens, doctora que hi treballa, explica que es tracta “d’una obra benèfica i que hi ha gran varietat d’especialitats mèdiques”, des de medicina convencional fins a homeopatia. De fet, ella mateixa fa 25 anys que les complementa.

L’hospital, que es va crear l’any 1892, arreplegava els nens del carrer que no tenien recursos. Quant als metges que hi entraven a treballar, tots eren homeòpates. De fet, Assens destaca que l’any 1914, quan hi va haver una plaga de tifus a la ciutat de Barcelona, van morir un total de 2500 persones. En aquest hospital, que tractava amb teràpies homeopàtiques, tan sols es va registrar una defunció.

L’homeopatia és una disciplina que ofereix tractament de les malalties tant agudes com cròniques, físiques, psicològiques i emocionals, tenint en compte les diferències individuals. Els remeis homeopàtics són compatibles i complementaris amb la medicina convencional.

Com a anècdota, la doctora va parlar de la febre. Aquesta és una reacció del sistema immunitari del nostre cos per reaccionar contra un quadre agut com podria ser, per exemple, una grip. Per tant, el que fa el cos és “augmentar la temperatura per acabar amb el virus”. D’això se’n dedueix que la febre no és dolenta i Assens recomana no prendre medicaments d’immediat per acabar amb ella sinó més bé anar observant la febre al mateix temps que deixem que el cos humà desenvolupi les possibilitats que té de recuperació. De fet, el cos d’una persona malalta normalment no presenta febre i, per tant, es requereix un estat del cos sa per tal que pugui reaccionar amb febre.

Redacció: Acelobert

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter