La medicina ayurveda és un dels grans àmbits medicinals, com la medicina al·lopàtica o la medicina de Xina. Es tracta del sistema clàssic de l’Índia i un dels més antics -té més de 5.000 anys-. Prové de les vedes, els coneixements clàssics de l’Índia i al país, de fet, hi ha hospitals que només utilitzen aquest tipus de medicina.

Vijay Carolin, metge llicenciat en medicina ayurveda per la universitat de Kerala (Índia), explica que es tracta d’una medicina reconeguda per l’OMS i que el nom prové del sànscrit: ayur significa longevitat i veda coneixement.

Aquesta medicina s’empra per a tota mena de problemes de salut, per a totes les persones i de totes les edats. Es tracta a força de consells dietètics, massatges i també s’utilitzen herbes -gairebé 700 diferents-, com l’àloe vera, per exemple. A més, posen en relleu seguir un estil de vida saludable.

De fet, com explica Carolin, moltes de les malalties que tenim avui en dia provenen dels nostres mals hàbits. Fem coses que pensem que són correctes però realment no ho són. Per exemple, quan hem de fer exercici. Segons la medicina ayurveda hem de practicar esport en dejú. És la millor manera, perquè la intenció d’un exercici és cremar el que sobra i activar el cos. Per tant, si ho fem després d’haver menjat, la digestió serà més complicada. Així doncs, segons la medicina ayurveda hi ha un ordre molt concret per fer les coses.

Redacció: Acelobert

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter