Una teràpia mèdica que estimula els mecanismes autoreguladors del cos i que, per tant, és natural. Així és com el portaveu de l’Assemblea Nacional d’Homeopatia, Gonzalo Fernández, defineix que és l’homeopatia.

Al parlar d’aquesta teràpia, Fernández destaca que es té molt en compte la integritat i la globalitat de la persona. Així, no només es dona rellevància als aspectes orgànics o físics d’una persona, sinó que es pensa que tot està en conjunt amb el cos i, per tant, el que es fa és mirar la persona des d’un punt de vista global.

En conseqüència, el medicament homeopàtic es dona per la globalitat de la persona. Com explica Fernández, en un estudi científic de referència es va comparar l’homeopatia individualitzada amb un antidepressiu per dones depressives menopàusiques. Els resultats van concloure que la homeopatia era superior al placeb, igual que el medicament. No obstant això, el més interessant va ser que en els casos que les dones havien estat tractades amb el medicament homeopàtic milloraven en altres aspectes a part d’en la depressió, com es el restrenyiment, cefalees, etc..

Així mateix, els medicaments utilitzats són “molt segurs i eficaços” i es poden donar tant a bebès, com a dones embarassades o persones grans, i serveixen com una teràpia que els metges poden utilitzar per complementar i ajudar a millorar els pacients en segons quins moments. Es tracta, doncs, d’un recurs més que poden utilitzar els metges per tractar de manera més efectiva la salut dels pacients.

Redacció: Acelobert

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter