“Hem de canviar la societat, els valors, el funcionament de l’economia i el focus mediàtic que està posat sobre la part productiva”. Això va afirmar Juanjo Compairé, representant d’Homes Igualitaris al programa de Ràdio Acelobert del 12 de març. Homes Igualitaris és una associació catalana vinculada a la plataforma Asociación de Hombres por la Igualdad de Género sorgida a Màlaga fa 18 anys.

Des de l’associació es promou la lluita per la igualtat de gènere. Com explica Compairé tot citant a José Saramago, “la violència masclista és un problema dels homes que pateixen les dones”. Per això mateix, assegura que des de l’entitat es denuncia la violència masclista, però no per solidaritat o bonisme. El masclisme és un problema que els homes han de denunciar i treballar per erradicar.

Fent referència a la passada jornada de vaga del 8 de març, Compairé va incidir en la col·laboració dels membres d’Homes Igualitaris en la cura de les criatures i persones grans o mitjançant l’ocupació en les labors de la llar. Així mateix, també va destacar la importància que els homes ocupessin un paper secundari en una lluita que és de les dones.

A més a més, des de l’associació es duen a terme diverses activitats. Destaca, per exemple, la del pròxim 15 de març a La Casa del Llibre a la Rambla de Catalunya. En ella el professor de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdoba, Octavio Salazar, presentarà WeToo, el seu nou llibre dirigit a nois i noies interessats en el feminisme.

Així mateix, el 19 de març se celebrarà al Centre Cívic de la Sagrada Família la taula rodona “Les paternitats responsables, una via per transformar els homes”. En ella participaran diverses entitats, entre les quals destaca Homes Igualitaris, i conversaran sobre la importància de ser pare. Segons Compairé: “volem fer visible que els homes també podem cuidar i que estem aprenent”.

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter