L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni és una de les més longeves de Barcelona. Nascuda el 1968, l’any passat va celebrar el 50è aniversari. Entre les seves múltiples activitats, n’hi ha que tracten sobre cultura popular, d’altres se centren en drets socials o, fins i tot, incideixen en temes d’urbanisme i espai públic.

Així, com afirma Pep Sala, el seu president, els esdeveniments van encarats a “millorar la vida del barri”. Per això, s’intenta “fer sentir la veu del veïnat”. En aquesta línia, Sala apunta que “tot el que sigui fer que la gent del barri es trobi i reuneixi” ajuda a “cohesionar els veïns i fer més comunitat”.

Concretament, l’AVV la conforma una junta de 25 persones. A més, al llarg de la setmana hi participa un centenar de voluntaris i, aproximadament, hi ha 600 socis. La junta es reuneix cada mes per promoure les activitats. A banda, però, també “hi ha moltes trobades parcials de grups”. Cal destacar que inclouen totes les edats, des dels més joves fins a persones més grans. Això, tot i que internament pot provocar certes discrepàncies, genera una millor complementació i el resultat són activitats amb molt més d’interès.

Sala fa menció a Calàbria 66. Es tracta d’un “espai gestionat per moltes entitats del barri entre els quals hi ha les escoles, les AMPES de les escoles, els esplais i l’AVV, entre d’altres”. Gràcies a aquest agrupament sorgeixen iniciatives que normalment no es fan. Per exemple, s’ha creat un casal gestionat pels monitors dels cinc esplais del barri. A més a més, a partir d’aquesta setmana i fins a finals de març, es desenvolupa el Cicle de Feminismes, amb xarrades, debats o concerts organitzats per les entitats que conformen Calàbria 66.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic i tothom que vulgui participar com a voluntari a l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni es pot adreçar a la seva seu social a l’Avinguda Mistral 30 o bé trucar al 934239354.

 

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter