Gent Gran: Testimoni d’una jubilada

Als nostres lectors, m’han donat l’oportunitat de poder compartir el que ha estat la meva trajectòria laboral, ara que em jubilo, aquests darrers anys. Fa gairebé vint anys que em llevo de dilluns a dissabte per anar a una de les feines més enriquidores i gratificants que poden haver-hi, una feina on dono i, especialment, on rebo molt d’amor. Sóc auxiliar de geriatria al Centre de Dia Amunt.

Cada matí, és una alegria donar la benvinguda a cada avi que arriba. Mai manca el petó de “bon dia” acompanyat dels seus rostres alegres i contents. Si el dia anterior he tingut festa, aquest petó arriba acompanyat d’un “t’he trobat molt a faltar”. El dia a dia és un acompanyament mutu on compartim experiències i narrem batalletes i on per sobre de tot fem l’impossible perquè es sentin quasi com a casa perquè ja sabem que com a casa, en cap lloc. És un plaer cantar, ballar i fer manualitats amb ells. Sóc els ulls per a qui ha perdut visió, les mans dels qui tenen dificultat per retallar, la parella de ball de qui vol moure l’esquelet al compàs d’un passo doble de la Sara Montiel i el megàfon que canta els números de l’aclama’t bingo setmanal.

De les meves companyes no puc dir res més que són les millors. Juntes som la família dels avis del centre durant les hores que són a les nostres instal·lacions. He rebut la seva ajuda i el seu carinyo en els moments més difícils i en equip hem treballat de valent per fer feliços als nostres avis. Fent la mirada enrere puc dir que estic orgullosa de la meva feina i dels meus companys. M’estimo amb bogeria a tots els avis que han passat pel centre i m’emporto amb mi els mimos que ells m’han fet arribar en aquests vint anys. Una imatge que m’acompanyarà diàriament: el petó i l’abraçada que cada matí em donen els avis quan els obro la porta. El filòsof xinès no podria haver-ho resumit millor:
“Tria una feina que t’agradi i no hauràs de treballar ni un dia més de la teva vida”. Confucio. C/ Pistó 8-10 Tl. 934331317.

Montserrat Prats
Auxiliar de geriatria a Centre de Dia Amunt
C/ Llagostera, 4 – Tel. 93 455 86 30
www.centrosamunt.com

 

Post a Comment