La Plataforma per la Qualitat de l’Aire és una agrupació formada per 70 entitats (associacions de veïns de Barcelona, associacions de ciclistes, defensors del transport públic, ecologistes, sectors de la salut…) conscienciades amb el medi ambient. Tal com explica Maria Garcia, membre de l’organització, durant el programa de ràdio Acelobert del passat 6 de febrer, el seu objectiu “és presentar propostes que estiguin funcionant a altres ciutats” per reduir la contaminació urbana.

Així, es vol incidir “no només en l’opinió pública, sinó també en els responsables polítics perquè prenguin accions que estan funcionant i no continuïn perpetrant falses solucions que amaguen el problema”.

En aquesta línia, un dels canvis que proposen és l’aplicació d’un peatge urbà per disminuir l’excés de tràfic i rebaixar els nivells de contaminació. Garcia apunta que aquesta acció està funcionant a 15 ciutats diferents d’Europa, algunes de les quals compten amb un transport públic més deficient que el de Barcelona. Per tant, cap motiu fa pensar que la proposta pugui fracassar a la ciutat comtal.

Altrament, des de la plataforma també s’incideix en la contaminació que genera el port de la ciutat, que prové principalment del fum dels vaixells. Garcia explica que ells proposen canviar la regulació. Volen assimilar-la a la que tenen al nord d’Europa perquè els vaixells “utilitzin un combustible més net” i que quan arribin a port “es connectin a la xarxa elèctrica”.

A banda d’aquestes propostes, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire fa xarrades als diferents barris de Barcelona, campanyes via xarxes socials, recollides de signatures i també participa en les taules de discussió que ofereix l’administració sobre temes de qualitat de l’aire.

Redacció: Acelobert

 

 

 

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter