Respecte i formació; principals objectius del Club Esportiu Sagrerenc

El Club Esportiu Sagrerenc és una associació que fa 104 anys que es va inaugurar al barri de La Sagrera. El seu president, Juan-Diego Benítez, ens va explicar que la missió principal del club és, a part de gaudir del futbol sala, fomentar persones i complementar la formació que reben els nens i nenes, tant a l’escola com des de les seves famílies.

El president del club ens va destacar la importància del respecte per un mateix i pels altres. Des del club s’intenta que els nois es comportin com a persones i adquireixin la capacitat d’actuar i tractar els altres com a ells els hi agradaria ser tractats.

A més, el president també va destacar la rellevància de participar en un esport d’equip: “D’alguna manera s’està creant un grup i s’està col·laborant amb altra gent”. Això, segons Benítez, ajuda els nois a comprovar que “la suma de moltes individualitats és un resultat final que serà més gran que les diferents unitats”.


En aquesta línia, Benítez apunta que s’ha de conscienciar els nens i nenes “que tots són responsables del resultat final”. Explicar-los que tant poden guanyar com perdre i han de ser conscients que guanyar no sempre és a causa de les capacitats de l’equip, “sinó pel rival que s’ha tingut aquest dia”. I que quan es perd, “si realment un ha fet el màxim que podia, ha de sentir-se satisfet amb si mateix”.

Així mateix, el club també dóna molta importància a l’educació fora de la pista. Com a anècdota ens va explicar que un dels monitors que hi havia al club demanava les notes de classe i , de vegades, feia la titularitat als partits depenent dels resultats dels exàmens. Es tractava, per tant, de reforçar l’educació que s’estava rebent a l’escola i en la família. Les notes no havien de servir com a premi o càstig, però sí com a estímul.