L’Eix Comercial Cor Eixample va néixer l’any 1994 per les inquietuds dels comerciants del barri. A poc a poc, es va anar professionalitzant i fent més gran. El seu objectiu bàsic, com explica Elisabet Prats, dinamitzadora de l’associació, és “donar serveis als associats”. Així, l’eix abasta des de petits comerços, escoles, bancs, hotels o restaurants. En definitiva, tot el que sigui una activitat econòmica.

A tots ells se’ls proporciona des d’assessorament, fins a serveis de màrqueting o de formació. En definitiva, “es dona suport i s’arriba on ells sols no podrien”. En paraules de Prats, es “defensa el comerç de qualitat i de territori” i, en aquesta línia, invita els oients a comprar als comerços de barri per no lamentar la seva extinció.

Per tant, els avantatges de ser socis són múltiples: avantatges econòmics, descomptes en serveis d’assegurances, creacions de pàgines web o publicacions, assessoraments a nivell comercial, etc. De fet, l’Eix Comercial compta amb experts que visiten les botigues i aconsellen de les possibles problemàtiques que poden tenir. També es fa formació i, sobretot, Prats destaca la representació davant de l’administració: no és el mateix que un comerç a títol individual demani una cosa a què ho faci una associació.

Entre les activitats destaca la Fira Modernista, que enguany serà el 31 de maig i l’1 i el 2 de juny. Fa 15 anys que es desenvolupa i va ser un projecte nascut arran de la Festa Major del barri quan encara era petita. Avui en dia, ha anat creixent molt i s’hi han sumat nombroses entitats.

Redacció: Acelobert