El Banc del Temps “és una xarxa d’intercanvi de temps i de compartiment de coneixements i habilitats”. Així ho va descriure Maite Alonso, gestora d’aquesta entitat a la Dreta de l’Eixample i a Fort Pienc, que va participar en el programa de Ràdio Acelobert del 14 de març.

Així doncs, aquest banc tan especial compta amb dos vessants: la d’oferta d’habilitats i la de demanada de serveis. Això significa que tots els interessats, després de passar una entrevista, poden registrar-se dins una plataforma informàtica i fer intercanvis en aquests dos àmbits amb la resta de persones inscrites. Aquests intercanvis, que poden ser individuals o grupals, van des de classes d’idiomes, tallers, conferències, exposicions, taules rodones, etc.

A més a més, tal com explica Alonso, es fan visites a museus, caminades i excursions diverses, totes adreçades a la gent apuntada al Banc del Temps. Així, aquesta iniciativa que es troba arreu del món, ajuda a crear vincles, relacions de confiança, solidaritat i suport mutu. Tot això treballant amb xarxa per a crear un “vincle i una col·laboració amb altres entitats i equipaments del barri”.

Per exemple, algunes de les seves col·laboracions se centren en les Festes Majors dels barris de la Dreta de l’Eixample i del Fort Pienc, així com en la Diada de Sant Jordi. A més, també desenvolupen un projecte que té molt èxit, Renova la teva roba, on es confecciona una xarxa per intercanviar roba que està en bon estat i fomentar la sostenibilitat.

Finalment, durant el programa Alonso va fer referència a la preparació de l’obertura del Casal de Barri de Gestió Cívica. Aquest, format per una sèrie d’entitats del barri, té com a objectiu la preparació d’activitats de “forma oberta i inclusiva” per tal de millorar les problemàtiques de la zona i les necessitats dels seus ciutadans.

Per a més informació, el correu electrònic del Banc del Temps és bdtdretafortpienc@gmail.com. Així mateix, també tenen un telèfon de contacte: 932311146.

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter