El proper mes d’octubre sortirà el nou àlbum d’Astérix, “La filla d’en Vercingentòrix”, que, pel que sembla, tindrà una temàtica juvenil feminista.

No és la primera vegada que el personatge gal té un àlbum amb una història d’aquest tipus. Recordem per exemple “La rosa i l’espasa”, on una druïdessa anomenada Magistra arriba al poble gal d’en Astérix per intentar substituir al Panoràmix -el mític druïda que coneix la fórmula de la poció màgica que dóna una força sobrehumana a tot aquell que la beu- i a l’Assegurançatòrix -el mestre bard del poblet-. No faré “espòilers” per si algú no el va llegir.

Doncs bé, sembla que aquest nou àlbum tindrà una temàtica on la dona, en aquest cas la filla del darrer cap gal derrotat pel César (que a més a més és un personatge que va existir realment) posarà els herois gals al dia pel que fa la qüestió feminista. Que ja va sent hora, que porten gairebé 40 àlbums i només dos (un d’ells encara no ha sortit) tenen una dona/noia com protagonista. És a dir, que no cal que l’Astérix la salvi de ningú.

Tinc les meves expectatives –com a home feminista amant dels còmicsmolt altes, ja que sembla que a Europa, amb tota la tradició de còmic (o BD, o TBO, o com vulgueu dir-ho) no n’hi ha gairebé cap on la dona sigui protagonista, excepte algunes excepcions, que ja he esmenat a dalt.

Ja va sent hora que els còmics reflecteixin la realitat i mostrin que les dones no només poden ser muses, sinó que poden mostrar-se com a veritables protagonistes de les seves vides.

Luís Avellaneda, Homes Igualitaris (AHIGE Catalunya)
www.homesigualitaris.wordpress.com

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter