Homes Igualitaris: “Petits” igualitaris Acelobert Novembre 2018

Homes Igualitaris: “Petits” igualitaris

M’agradaria dedicar aquest article a un fenomen al qual no estem acostumats i que m’ha sorprès gratament. En aquesta mena d’espais normalment recollim la necessitat que els homes es comprometin i formin part del moviment per la igualtat de gènere. I sovint destaquem la real falta d’homes que s’impliquin en aquesta transformació, social i personal.

Avui, però, m’agradaria dedicar aquest espai a cinc nois joves, a cinc nois de dotze anys que venen trepitjant fort. Em dedico al treball amb gent jove i en un dels darrers tallers sobre masculinitats que he tingut l’oportunitat de dinamitzar, m’he trobat amb aquests cinc nois que han portat un halo d’esperança al moviment d’homes per la igualtat de gènere. Són cinc nois amb un discurs treballat, coherent i clar sobre temes que per a molta gent resulten complexos, com són el feminisme, les masculinitats i en general la lluita per la igualtat de gènere. Aquests joves tenen conceptes clars i reflexionen sobre les causes de les violències de gènere i sobre com abordar-les.

Per a mi ha resultat més sorprenent encara veure com repetien en to burlesc, aquelles frases impregnades de masclisme, pròpies de molts homes i algunes dones: frases misògines, contra els feminismes o contra la lluita per la igualtat de gènere. Per a mi ha estat admirable veure com posaven en ridícul els mites al voltant de la violència de gènere, com el mite dels alts percentatges de denúncies falses, o la icona de la dona com un ésser malvat, amb una fixació natural a arruïnar-li la vida als homes, que tants homes avui en dia creuen i defensen

Aquests nois han anat desmuntant la visió esbiaixada del món que els envolta, per reconstruir-la en funció d’uns principis que han anat adquirint gràcies a un entorn igualitari, alguna referent feminista a la família, o tallers que reben als instituts …

I aquest és un treball enorme, tenint en compte que no disposen de referents, com ara els homes mediàtics com “YouTubers”, “influencers” o artistes que es sumin públicament al moviment d’homes per la igualtat de gènere.

Seguim animant-los i treballant amb ells, perquè avancem plegats cap a un món més igualitari i just.

Alejandro Sánchez Sicilia
Homes Igualitaris- AHIGE Catalunya
www.homesigualitaris.wordpress.com

 

Post a Comment