Per: Antonia Utrera.-

“La utopia està en l’horitzó. Camino dos passos, ella s’allunya dos passos i l’horitzó es corre deu passos més enllà. Llavors per a què serveix la utopia? Per a això, serveix per a caminar”. (Eduardo Galeano)

Felicitats a tots i totes els/les Aquari! Al febrer celebren el seu aniversari aquelles persones que van néixer quan el sol estava en el signe d’Aquari, que sol ser entre el 21 de gener i el 19 de febrer aproximadament. Per descomptat una persona no és un signe, no obstant això el sol representa en la carta natal allò que ens motiva sense necessitat de fer cap esforç. És la nostra cerca interna i el nostre propòsit vital, l’energia creadora, nostre jo interior irradiant.

El signe d’Aquari, al costat de Bessons i Balança pertanyen a l’element Aire, la màxima expressió del mental. Els altres tres elements, Aigua, Foc i Terra els anirem veient en pròxims articles. L’element Aire és l’energia vital associada a la respiració, al món de les idees i el pensament. Mentre els signes de Foc (Àries, Leo, Sagitari) s’interessen per voler que alguna cosa sigui, els signes d’aire enfoquen la seva energia en idees específiques que encara no s’han materialitzat, amb la intenció que en concentrar-se en elles, finalment es materialitzin. Encara que a vegades siguin titllats de somiadors i persones poc pràctiques, representen el pas previ molt important en la concreció creativa, ja que les seves idees, al seu degut temps, poden entrar en contacte amb milions de persones, transformant la realitat.

El signe d’Aquari està regit per Urà, déu del Cel. Representa el canvi, la ruptura darrere de la llibertat, no sols de l’individu sinó de tota la societat. Ens parla de l’esperit revolucionari i inconformista, no en va aquest planeta va ser descobert en 1781 per William Herschel, coincidint amb l’època de la Revolució Francesa. I quin era el lema de llavors? Igualtat, fraternitat i llibertat. Paraules que defineixen a aquest signe tan original, inventor, creatiu i independent.

Aquari és un signe fix que busca consolidar i desenvolupar les seves idees. La seva vida ha de ser conseqüència d’allò que pensa, mantenint-se així fidel a si mateix. Les seves idees són les més abstractes, les més allunyades de la realitat. El seu valor és el de la Utopia. Aquari representa a l’ésser humà que lluita per no doblegar-se a la realitat, que sosté unes idees com ara que el món “hauria de ser” d’una altra manera, i algun dia ho serà, un món al servei de l’home.

Aquari buscarà sempre el treball en equip, la col·laboració amb els altres, per a dur a terme les seves idees. Té consciència de grup humà, de progrés col·lectiu, és la base de la seva gran capacitat amistosa per a aconseguir aquest nou món del qual és un visionari.

Si en Leo l’important és la creativitat personal, Aquari ens parlaria de la creativitat del grup. L’important no seran els objectius socials en l’àmbit personal (capricorn) sinó la culminació dels objectius del grup.

El Mite associat a Aquari és el de Prometeu, el Tità amic dels homes que va robar el foc als déus per a donar-l’hi als homes.

Podria succeir que el lector reconegués moltes d’aquestes qualitats sense haver nascut amb el sol en Aquari. En aquests casos, molt possiblement, en aixecar la seva carta natal veuríem que la lluna o l’ascendent estan en Aquari, o potser Urà és molt predominant en la seva carta, la qual cosa donaria a la persona qualitats acuarianes sense necessitat de tenir el sol en el signe d’Aquari. Per això és necessari estudiar la carta natal de manera integral, no sols un aspecte d’ella.
El pròxim mes parlarem del signe de Peixos. Fins la propera edició!

Antonia Utrera

Consulta Astrològica

ikigaiastrologic@gmail.com

Tel. 655 866 424