Hort Urbà Sants

Raquel Jiménez, responsable del Casal de Gent Gran de Barcelona-Sants

“El projecte de l’Hort Urbà és engrescador, genera treball en equip”

Fa 3 anys es va posar en marxa al Casal de Gent Gran de Barcelona-Sants el projecte de l’Hort Urbà, una iniciativa que porta a terme el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa. La responsable del Casal, Raquel Jiménez, en representació de tot l’equip que col·labora en el projecte, ens explica que la idea, basada en la proposta de fer una zona enjardinada i diverses parcel·les per a conrear, va néixer arrel de la necessitat de poder aprofitar tot l’espai existent a la terrassa del Casal.

A qui està adreçada aquesta iniciativa?
Està adreçada als usuaris del Casal de Gent Gran de Barcelona-Sants i està oberta a d’altres entitats socials que vulguin participar. El dia a dia de l’activitat el formen 6 voluntaris del Casal compromesos i responsables d’una parcel·la de conreu conjuntament amb 10 pacients d’una entitat de salut mental.

Hort Urbà Sants, entrevista a Raquel Jiménez

Hort Urbà Sants, entrevista a Raquel Jiménez

Quin és l’objectiu del projecte?
L’objectiu general és el d’establir relacions entre els usuaris del casal i d’altres entitats del barri, per tal de facilitar les relacions socials i intergeneracionals, i poder treballar en equip i per un mateix objectiu. A més, es pretén fomentar l’envelliment actiu a través del voluntariat. En el cas del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, concretament el Servei de Rehabilitació Comunitària de Numància, que atén persones amb malaltia mental, aquest treball conjunt serveix per trencar amb estereotips existents.

Quina és l’acollida que té?
L’acollida és molt positiva per part dels voluntaris implicats des del seu inici fins l’actualitat. És un projecte engrescador, que genera bona col·laboració i treball en equip. Per poder participar en aquest projecte com a voluntari s’ha de ser soci del Casal. Per part de les entitats han d’establir contacte amb el nostre Casal i després s’ha de gestionar la col·laboració amb l’Obra Social La Caixa.

Tenen previst ampliar el projecte?
Per aquest 2017 està previst ampliar el projecte a una escola del barri, amb l’objectiu de què els nens i nenes aprenguin a conrear l’hort amb els 6 voluntaris del casal i els usuaris de Sant Joan de Déu, Numància. A més, es treballaran altres aspectes com el respecte a les diferències, la convivència i les interrelacions personals i socials.

Per María Jesús Mirón

 

 

Post a Comment