El barri de Sant Antoni de Barcelona acull la inauguració del nou programa de ràdio de proximitat km.0 Acelobert. Es tracta del mateix emplaçament que va veure néixer també la Revista Acelobert fa més de deu anys. Per aquest motiu, Antònia Utrera, la seva directora i impulsora, ha escollit el barri per arrencar el programa.

Ràdio de proximitat km.0, entrevistes en directe amb entitats culturals i associatives i comerços de proximitat a través de l’emissora RKB, 106.9 FM. Un programa de dilluns a divendres de 16h a 17h presentat per la locutora Anna Ortega on van participar el passat 15 de gener, dia de la inauguració, Vicenç Gasca, president de l’Eix Comercial de Sant Antoni; Dídac Mullor, de l’Orxateria Sirvent; Eliseo Ferrer, d’Hules Ferrer; Montserrat Rodriguez, dels Diables de Sant Antoni; Andreu Bernadàs, president dels Tres Tombs de Sant Antoni; Rafael Jordana, propietari de la Bodega d’en Rafel i també Neus Pinent,  directora de la biblioteca de Sant Antoni.

Vicenç Gasca, president de l'Eix Comercial de Sant Antoni

Vicenç Gasca, president de l’Eix Comercial de Sant Antoni

Al llarg del programa es va destacar la importància de la dinamització del barri de Sant Antoni. El senyor Gasca, va parlar de la singularitat que tenen al barri. A diferència d’altres zones de Barcelona, a Sant Antoni les associacions treballen juntes. Així, tant els comerços associats, els del Mercat i els Encants, com l’Associació de Veïns treballen plegats. En conseqüència, “això genera una força imparable en el moment de ser escoltats per les administracions”, va assegurar Gasca.

A continuació va rebre la paraula Dídac Mullor, la quarta generació de l’Orxateria Sirvent, amb una llarga trajectòria al barri de Sant Antoni -l’any passat van celebrar el 75 aniversari-. Es tracta d’una orxateria que segueix la tradició i que prepara tots els productes de manera artesanal. Tal com va afirmar Mullor, ell intenta seguir els passos del seu besavi, qui va començar el negoci.

Tot seguit va arribar el torn d’Eliseo Ferrer, propietari d’Hules Ferrer, que va donar un toc d’humor al programa. Amb la seva gràcia i els seus rodolins va explicar en què consistia el seu establiment, ubicat al mercat de Sant Antoni. A la parada, a part d’hules, també s’hi ven roba, estovalles antitaques, etc. Tot fet de manera artesanal i també a mida.

Després va parlar la Montserrat Rodríguez, en representació dels diables de Sant Antoni. La Montserrat va animar a tots els assistents i oients a participar de la Festa Major del barri, en què s’han organitzat més de 150 actes i en la qual, any rere any, els diables estan molt involucrats.

Dídac Mullor, la quarta generació de l'Orxateria Sirvent

Dídac Mullor, la quarta generació de l’Orxateria Sirvent

Continuant amb la Festa Major va arribar el torn del president dels Tres Tombs de Sant Antoni, Andreu Bernadàs, que va aprofitar també per convidar els veïns a la festa. Així mateix, també va explicar algunes de les activitats organitzades pels Tres Tombs. Entre elles destaquen l’espai reservat per persones en cadira de rodes per veure la passada o també la recollida d’aliments.

A continuació, la Pepita Embid, propietària de la Floristeria Olimpia, va explicar algunes anècdotes interessants del seu establiment. Al llarg dels anys la seva clientela s’ha anat fidelitzat i, en alguns casos en què els clients s’han traslladat a viure en un altre punt de Barcelona “tornen a la floristeria en dies concrets i assenyalats”. Per exemple, per Sant Jordi van expressament a la botiga a buscar la rosa.

Després va arribar el torn de Rafael Jordana, propietari de la Bodega d’en Rafel que, freqüentada per tota mena de públic, és una molt bona opció per fer una parada i degustar la gran varietat de plats i tapes que ofereix. Segons Jordana, es tracta d’un dels “últims reductes de Sant Antoni en el seu gènere”. La bodega fa uns horaris molt dilatats i, per tant, podria considerar-se que “és quasi un servei a la ciutadania”.

Neus Pinent, directora de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver

Neus Pinent, directora de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver

Ja per tancar el programa va fer la seva aparició la directora de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, Neus Pinent, que va recordar alguns dels actes de la biblioteca dins de la Festa Major. Entre ells, va fer menció a un taller de cuina per nens en anglès i també a la desena trobada de col·leccionistes.

Links a les webs dels participants al 1er programa de Ràdio Acelobert:

www.santantonibcn.com
www.trestombsbarcelona.cat
www.barrisantantoni.cat/diables-i-tabalers
ww.ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjoanoliver/ca
www.turronessirvent.com
https://labodegadenrafael.dudaone.com/
www.hulesferrer.es
www.floristeriaolimpia.

Per: Maria Fernández

Volver a todos los artículos de interes

a

DESTACADOS
Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter