Festa Major de Gràcia 2019

Programa Festa Major Gràcia’19

Del 14 al 21 de Agosto

DIMECRES 14 D’AGOST

 • 17.30 h La passada del pregó, amb l’Àliga i Gegants de Gràcia.
 • 18.00 h Toc d’inici, amb els músics de les colles de cultura. Itinerari: La Violeta, Maspons, Xiquets de Valls, Mariana pineda, plaça de la Vila.
 • 18.15 h Tabals i gralles d’inici de Festa, a la plaça de la Vila on s’intrepretarà el Timbgrallers. Organitza: Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 19.00 h Pregó de la Festa Major de Gràcia, a càrrec de Cristina Pandis, Xènia Galtés, Paola Manjon i Noèlia Bautista, de l’equip olímpic de dones amb intel·ligència límit de l’acidH-Lluïsos. Acte amb servei de llengua de signes i emissió en Freqüència Modulada. Org.: Districte de Gràcia i Fundació Festa Major de Gràcia. A continuació Ball d’honor a les Pregoneres. Lloc: Plaça de la Vila de Gràcia.
 • 20.00 h Assaig a plaça dels Castellers de la Vila de Gràcia.

DIJOUS 15 D’AGOST

 • 08.00 h Matinades de gralles i tabalers. Recorregut de grallers i tabalers per diferents carrers i places de la vila. Sortida de la a plaça de la Vila de Gràcia. Organitza: Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 08.30 h Matinades de Foc: Trabucaires de Gràcia, Vella de Gràcia, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia i Malèfica del Coll, despertaran el barri en un recorregut per les diferents places. Sortida: de la pl. Revolució, Ramón y Cajal, Torrijos, pl. Virreina, Or, Torrent de l’Olla, Jaén, Leopoldo Alas, Virtut, pl. Sol, Xiquets de Valls, Mariana Pineda, pl. Vila de Gràcia. Organitza: Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 10.30 h Seguici d’autoritats. Acompanyament de les colles de cultura popular a les autoritats de la vila cap a la missa de Festa Major. Sortida: plaça de la Vila. Organitza: Districte de Gràcia amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 11.00 h Missa de Festa Major, a la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia, carrer de Gràcia, 3.
 • 12.30 h Matí de Festa Major amb les colles: Trabucaires de Gràcia, Àliga de Gràcia, Geganters de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de  Gràcia, Atzeries la bèstia de la Vella, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll, Drac Gaudiamus i Castellers de la Vila de Gràcia. Sortida: Pla de Nicolàs Salmeron, carrer Gran, Goya i plaça de la Vila. Organitza: Districte de Gràcia i Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 18.00 h XXI Cercavila de Cultura Popular. Organitza: Fundació Festa Major de Gràcia i Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia. Amb la participació de: Kabum, Federació de les Colles de Sant Medir, Trabucaires de Gràcia, Trabucaires arrasquets de Torrelles de Llobregat, Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet, Trabucaires de Sant Andreu de Palomar, Trabucs Sant Antoni, Escamot de la Santíssima Trinitat, Escamot Trabucaire d’Esplugues, Àliga de Gràcia, Gegants de Gràcia, Capgrossos de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Colla gegantera i festera Dominiques de Tarragona, Bastoners de Gràcia, Bastoners d’Olot, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Atzeries la bèstia de la Vella, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll, Diables de les Corts, Drac Gaudiamus, Castellers de la Vila de Gràcia. Inici: Gran de Gràcia/Santa Àgata, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi i pl. de la Vila de Gràcia.

  DIVENDRES 16 D’AGOST

 • 10.30 h Sortida en cercavila de Sant Roc de la plaça de la Vila amb l’Àliga de Gràcia, Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Bastoners de Gràcia i Castellers de la Vila de Gràcia.
 • 11.00 h Homenatge a Sant Roc a la capelleta del sant. Carrer Llibertat cantonada Fraternitat. Pilar d’ofrena floral i ball de les colles de cultura popular. Org.: Fund. Festa Major i Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 12.00 h Reconeixement als carrers guarnits, entitats col·laboradores i institucions, a la sala d’actes de la seu del Districte de Gràcia. Organitza: Fundació Festa Major de Gràcia i Districte de Gràcia.
 • 20.00 h Baixada del Pilar Caminat dels Castellers de la Vila de Gràcia i de la Colla Jove Castellers de Sitges, des de la plaça del Sol fins a la plaça de la Vila.
 • 20.15 h Diada Castellera de Vigílies amb els Castellers de la Vila de Gràcia i Colla Jove Castellers de Sitges.

DISSABTE 17 D’AGOST

 • 17.00 h Lliurament de Premis del Concurs de Carrers Guarnits, a la plaça de la Vila. En cas de pluja a l’Escola Jujol. Org.: Fundació Festa Major de Gràcia.
 • 19.00 h Diada Castellera de Festa Major, a la plaça de la Vila, amb Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Castellers de la Vila de Gràcia.

DIUMENGE 18 D’AGOST

 • 09.30 h La convidada, amb Gegants de Gràcia i la Colla de Gegants del carrer Viserta de Monistrol de Montserrat, convidada a la Festa Major. Passeig de gegants amb el següent recorregut i horari: La Plantada dels convidats, als Jardinets de Gràcia a les 09.30 h. La Rebuda, sortida a les 09.30 h pl. de la Vila, Goya, Gran de Gràcia, Pla de Salmerón. La Benvinguda a les 10.30 h pels carrers Pla de Salmerón, Gran de Gràcia, Goya, pl. de la Vila. La Ballada a la pl. de la Vila de Gràcia a les 11.00 h. La Cercavila de La Convidada, sortida a les 11.30h pl. de la Vila de Gràcia, Penedès, Puigmartí, Torrijos, Ramón y Cajal, pl. Revolució, Verdi, Perla, Torrijos i pl. de la Virreina. Org.: Colla de Geganters de Gràcia.

DILLUNS 19 D’AGOST

 • 13.00 h Entrega de la Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia, a la sala d’actes de la seu del Districte de Gràcia. Organitza: Castellers de la Vila de Gràcia.

DIMARTS 20 D’AGOST

 • 10.30 a 13.30 h Passejada de gegantons. Sortida: plaça de la Vila, Mariana Pineda, Xiquets de Valls, pl. del Sol, Virtut, Montseny, Perla, Verdi, Martí, pl. del Nord, Alzina, Providència, pl. Rovira i Trias, Rabassa, Joan Blanques de baix i Joan de baix de tot, Ramon i Cajal, Ciudad Real, Terol, Torrijos, plaça Virreina. Org.: Fund. Festa Major de Gràcia i la colla de Geganters de Gràcia.

DIMECRES 21 D’AGOST

 • 18.00 a 20.00 h Toca Dormir, cercavila nocturna amb els ge gants i gegantons de Gràcia com final de la festa. Sortida: pl. Virreina, Astúries Verdi, Terol, Torrijos, Puigmartí, M. Déu Desemparats, Siracusa, Torrent de l’Olla, Penedès, pl. de la Vila. Org.: Colla de Geganters de Gràcia.
 • 20.00 h Tabalada infernal adulta i infantil dels grups de tabalers de les colles de foc. Inici: plaça Trilla, Gran de Gràcia, Montseny, Sant Joaquim, Travessera de Gràcia, Mariana Pineda, plaça de la Vila.
 • 21.00 h Versots infantils i adults, a la plaça de la Vila.
 • 22.00 h Lluïment Infantil a la plaça de la Vila i inici del Correfoc Infantil. Colles: Malsons de la Vella, Ball de diables infantil de Reus, Escuats de la Malèfica del Coll, Colla infantil dels Diables de Sant Joan Despí.
 • 22.45 h Lluïment a la plaça de la Vila i inici del Correfoc de Festa Major. Colles: Vella de Gràcia, Ball de Diables de Reus, Drac de Gràcia, Pollot Menja-gats de la Colla de Diables de Montgat, Diabòlica de Gràcia, Diables de Font-Rubí, Malèfica del Coll, Diables de Castellterçol, Drac Gaudiamus, Bèstia de Tordera de la Colla de Diables de Tordera, Atzeries la bèstia de la Vella, Rosegaescrots i la Bruixa Isolda dels Diables Macabres de Cabrera de Mar. Sortida: pl. de la Vila, Sant Domènec, Sant Pere Màrtir, Pere Serafí, Ros de Olano, Torrent de l’Olla, de l’Or, Torrijos, Trav. de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi. Org.: Districte i Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.
 • 00.30 h Lluïment final a plaça de la Vila de Gràcia i final del Correfoc.

CARRERS I PLACES GUARNIDES

carrer BERGA
Tram: Sant Marc – Plaça de la Llibertati

carrer CIUDAD REAL
Tram: Ramón y Cajal – Teroli

carrer FRATERNITAT DE BAIX (EFIT)
Tram: Tordera – Josep Torres

carrer FRATERNITAT DE DALT (ETIS)
Tram: Tordera – Siracusai

carrer JESÚS
Tram: Carrer Gran de Gràcia – Sant Pere Màrtiri

carrer JOAN BLANQUES DE BAIX
Tram: Sant Lluís – Encarnaciói

carrer JOAN BLANQUES DE BAIX DE TOT
Tram: Travessera de Gràcia – Ramón y Cajali

carrer LA PERLA
Tram: Torrent de l’Olla – Verdii

carrer LLIBERTAT
Tram: Torrent de l’Olla – Fraternitati

carrer LLUÍS VIVES
Tram: Llibertat – Abdó Terradasi

carrer MOZART
Tram: Goya – Jesús · Mozart invaders

carrer MASPONS
Tram: Maspons 8 – Pere Serafíi

carrer MOZART
Tram: Goya – Jesús

carrer PERILL
Tram: Venus – Lluís Vivesi

plaça POBLE ROMANI
Tram: Plaça

plaça VILA DE GRÀCIA
Tram: Plaça

plaça DEL NORD
Tram: Plaça

plaça ROVIRA I TRIAS
Tram. Plaça

plaçeta SANT MIQUEL I RODALIA
Tram. Carrer Luis Antunez, Vic – Gran de Gràcia

carrer PROGRÉS
Tram. Tordera – Llibertat

carrer PROVIDÈNCIA
Tram. Salinas – Massens

carrer PUIGMARTÍ
Tram. Torrijos – Milà i Fontanals

carrer TORDERA
Tram. Progrés – Fraternitat

carrer TRAVESSIA SANT ANTONI
Tram. Astúries – Montseny

carrer VERDI DEL MIG
Tram. Robí – Providència

21è CONCURS DE GUARNIMENTS

DE BALCONS I PORTALADES

 • Inscripcions i bases: Fundació Festa Major de Gràcia, Alzina, 9. Fins al 2 d’agost de 17.00 a 21.00 h
 • Lliurament de premis: 17 d’agost, a les 17.00 h, a la plaça de la Vila de Gràcia.