L’Òptica Code va ser fundada el 1943 com a Òptica Gómez, i des de 1993, fa 25 anys, agafa el relleu Esther Marín, la seva actual propietària, qui ens explica durant l’entrevista a Ràdio Acelobert, que el seu establiment és un negoci familiar que ha volgut seguir amb la seva tradició. El seu lema, fer fàcil l’ús d’ulleres, lents de contacte i audiòfons.

Òptica Code inclou entre els seus serveis el gabinet d’àudio, oferint un servei proper a l’usuari d’audiòfons per tal que tothom que hi necessiti pugui per un seguiment o actualització dels seus aparells.

En aquest sentit, cal diferenciar la revisió d’una ullera d’un audiòfon. Si bé la ullera dona resultats a la primera, l’audiòfon s’ha d’anar programant: es comença amb uns paràmetres baixos perquè l’orella es vagi acostumant a escoltar d’una altra manera i, a partir d’aquí, es van augmentant. Per tant, tal com explica Marín és un treball de “tu a tu”, que “requereix moltes visites” per part dels usuaris. Concretament, el que ella recomana és fer un manteniment cada tres mesos.

Pel que fa a les ulleres, l’Òptica Code s’ha adaptat als nous hàbits de treball. Si bé abans es feia servir la visió de prop per llegir i escriure a una distància de 40/50 cm, actualment la distància de treball no queda reduïda a aquest paràmetre. Amb l’ús dels dispositius electrònics (ordinadors, tablets, mòbils…) les distàncies que fem servir, tant per estudiar com per treballar, com per l’oci, van des dels 30 cm fins als 80 cm. És per això que els òptics optometristes d’Òptica Code assessoren els seus clients sobre les noves tecnologies en el disseny de les lents oftalmològiques, posant especial atenció a informar sobre la importància d’evitar la fatiga visual i preveure així altres alteracions visuals. Vidres personalitzats a les necessitats de cada usuari.