A priori sembla una bodega de tota la vida, antiga. Ara bé, un cop dins i com bé diu el seu propietari, Rafael Jordana, s’hi poden trobar “unes rajoles molt boniques amb la història del Quixot”. Freqüentada per tota classe de públic, és una molt bona opció per fer una parada i degustar la gran varietat de plats i tapes que ofereix.

A diferència d’altres establiments de restauració més moderns, la Bodega d’en Rafel fa uns horaris molt extensos. Jordana, de fet, ho qualifica gairebé com “un servei a la ciutadania”. Es tracta no tant d’aprofitar “el moment del màxim volum de venda, sinó d’oferir tot un ventall de possibilitats de tot el dia”.

Concretament, la bodega obra durant sis dies a la setmana. Pel que fa als horaris, aquests han anat canviant al llarg dels anys. Si bé abans s’obria a les sis del matí i es tancava a les nou de la nit quan el barri es buidava, actualment, a causa del turisme i el jovent que estudia a les universitats, es comença més tard i es tanca també més tard, al voltant de les dotze de la nit.

Aquestes llargues jornades són repartides entre tot el personal, un total de sis persones que es van rotant, tot i que Jordana comenta que “això no vol dir que algun dia hagi d’acabar fent 17 hores”.

Tot i que actualment moltes petites empreses i comerços han hagut de tancar, la Bodega d’en Rafel s’ha mantingut en el temps. El bon producte i el tracte amable i amistós amb la gent són dos dels secrets d’aquest establiment, que ja és història viva del barri de Sant Antoni. A més a més, les organitzacions dinamitzadores del barri han ajudat a mantenir els models de comerç de la zona, explica Jordana.

Pel que fa al públic, aquest és divers: hi va des de gent més jove, gent més gran, del barri o turistes que venen expressament a fer un cop d’ull aconsellats per amics o familiars i queden bocabadats amb les fantàstiques rajoles il·lustrades amb la història del Quixot.

Per als interessats, La Bodega d’en Rafel es troba al carrer Manso 52, entre els carrers Viladomat i Borrell.

Redacció: Acelobert

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter