fira_medieval_creu_coberta_acelobert_hostafracncs

Festes majors d’Hostafrancs:Per festes, Creu Coberta torna al mediaval

Durant la primera setmana d’octubre se celebra la Festa Major d’Hostafrancs, un punt de trobada molt important per les entitats i veïns del barri. En el marc d’aquesta festivitat, els dies 1 i 2 d’aquest mes es duu a terme la Fira Medieval a Creu Coberta, un esdeveniment tradicional organitzat pels comerços de la zona.

La tradició de celebrar la Festa Major d’Hostafrancs té més de 150 anys d’història i es va iniciar amb l’arribada de l’Àngel Custodi, patró del barri, quan aquesta zona va esdevenir una barriada de Barcelona i, per tant, punt d’entrada a la ciutat; emplaçament que fins llavors havia sigut l’actual Portal de l’Àngel. Fins aquell moment, però, els hostafranquins celebraven sobretot les festivitats de Sants, un municipi adjacent, com ara la de sant Isidre o sant Bartomeu.

Tradicionalment, a la Festa Major d’Hostafrancs es decoraven alguns carrers, com era costum a Sants, i les vies amb més ambient a les festes eren Vilardell, Creu Coberta i Rector Triadó. D’ençà d’aquell moment la festivitat ha tingut millors i pitjors èpoques, però encara es continua celebrant amb el suport de veïns, entitats i comerços del barri.

Actualment, i des de fa una dècada, els comerciants de Creu Coberta, amb el suport de l’eix comercial, surten al carrer per la Fira Medieval, que enguany tindrà lloc l’1 i 2 d’octubre, per recordar el moment en què Creu Coberta era una de les principals vies d’accés a Barcelona.

Durant el cap de setmana Creu Coberta torna a l’edat mitjana i amb un munt d’activitats es recorda la manera de viure d’aquella època, a través de tallers, demostracions d’oficis, lluites medievals, danses tradicionals i molt més. – Redacció

 

Post a Comment