Per acabar la primera setmana de programa Ràdio Acelobert va comptar amb la participació del músic Xavier Batllés; Sergi i Àlex Martínez de la Bodega del Poblet i Harjit Sing del restaurant Shanti. A més a més, es van estrenar dues seccions: Barcelona Sorprenent de la mà de Maria Cros i Altres Cultures amb la participació de Ouassim Chentouf.

El primer a parlar va ser Xavier Batllés, que va agrair el fet de poder dedicar-se a la música, quelcom que realment li agrada. Al llarg de tota la seva carrera professional va destacar haver-se “recolzat en la intuïció en un sentit de desobeir les recomanacions socials i de la família”, de no guiar-se per “la seguretat, els diners i la competitivitat”, tres factors que es consideren imprescindibles avui en dia.

A continuació va arribar el torn de la secció Barcelona Sorprenent de Maria Cros, en què va parlar de com va néixer la ciutat de Barcelona. La teoria que pren més força, va explicar Maria Cros, diu que “Hèrcules va fer un viatge amb els Argonautes i, quan estaven per les costes catalanes, va haver-hi una tempesta”. Com a conseqüència, una de les naus, anomenada Barchenona, es va perdre. Aleshores Hèrcules la va trobar als voltants de la muntanya de Montjuïc. “Als tripulants els hi va encantar la zona i en honor a això li van posar el nom de Barcelona a la ciutat”, va comentar Cros.

Després va arribar el torn de Sergi i Àlex Martínez de La Bodega del Poblet. Es tracta d’un restaurant de la Sagrada Família “per a gent del barri, de tota la vida”. No obstant això, els propietaris de la bodega van afegir que, a causa de la proliferació de la zona, la seva filosofia “és conjugar tant els turistes com la gent autòctona”. Per tant, qualsevol és benvingut a provar la infinitud de tapes ofertes a la bodega.

Tot seguit es va estrenar la secció Altres cultures amb Ouassim Chentouf, que va parlar de la seva ciutat d’origen, Larache i la que el va veure créixer, Tànger, ambdues a Marroc. També va explicar que va venir a Barcelona per amor i que hi porta vuit anys. Si s’hagués de quedar amb una cosa de la seva terra seria “el teixit veïnal”, “la part humana de la societat”.

Per tancar el programa Harjit Sing va presentar Shanti, el seu restaurant. Es tracta d’un restaurant hindú que ofereix gran quantitat de plats. De fet, Sing va explicar que els seus clients poden “menjar tot el mes verdures sense repetir un sol dia”. A més, va voler desmentir el mite que tot el menjar hindú és picant. Finalment, també va destacar que al restaurant compten amb una oferta de menjar vegetarià, vega i sense gluten.

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter