Des del 1929 al Carrer de la Cera 49, al barri de Sant Antoni, s’hi ubica el Restaurant Can Lluís. Diferents generacions han passat per l’establiment i, actualment, Ferran Rodríguez i Júlia Ferrer, són els encarregats de mantenir la tradició d’un restaurant emblemàtic al barri.

Després de tantes dècades i gràcies a l’amabilitat i la qualitat de Can Lluís, s’han anat fidelitzant els clients, alguns dels quals fa més de 40 anys que el freqüenten. A això, Rodríguez explica que “se sent un plaer enorme”, que el que s’ha fet durant els anys no s’ha quedat en un buit.

Així mateix, amb el pas del temps l’establiment no ha volgut deixar passar els plats tradicionals i continua fidel als seus inicis. Ferrer explica que, tot i haver canviat els costums a l’hora de menjar, “arribar a Can Lluís és com anar a menjar a casa els pares o els avis”. Es cuinen plats que “entren dins el subconscient perquè estàvem acostumats a menjar-los quan érem petits”.

Com a anècdota, un dels seus menús més populars s’anomena Vázquez Montalbán. Rodríguez relata que l’any 1946 va haver-hi una detenció indeguda a casa seva, on van matar el seu avi i el seu tiet. Montalbán, que era petit i va veure l’escena, va quedar molt marcat. Ja d’adult, en el seu llibre Historia de Padres e Hijos va relatar el succés. De fet, molts dels periodistes internacionals que van visitar Barcelona l’any 1992 durant les Olimpíades es personaven a Can Lluís en cerca de les referències de Vázquez Montalban.

Finalment, Ferrer també va destacar la duresa del sector de la restauració: “és en general un sector molt dedicat, que implica molta feina”. Tot i això, des de Can Lluís sempre s’ha fet “amb gran satisfacció” gràcies al plaer de sentir que la gent tria casa seva per menjar.

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter