El Restaurant Can Lluís, emblema de Sant Antoni

Des del 1929 al Carrer de la Cera 49, al barri de Sant Antoni, s’hi ubica el Restaurant Can Lluís. Diferents generacions han passat per l’establiment i, actualment, Ferran Rodríguez i Júlia Ferrer, són els encarregats de mantenir la tradició d’un restaurant emblemàtic al barri.

Després de tantes dècades i gràcies a l’amabilitat i la qualitat de Can Lluís, s’han anat fidelitzant els clients, alguns dels quals fa més de 40 anys que el freqüenten. A això, Rodríguez explica que “se sent un plaer enorme”, que el que s’ha fet durant els anys no s’ha quedat en un buit.

Així mateix, amb el pas del temps l’establiment no ha volgut deixar passar els plats tradicionals i continua fidel als seus inicis. Ferrer explica que, tot i haver canviat els costums a l’hora de menjar, “arribar a Can Lluís és com anar a menjar a casa els pares o els avis”. Es cuinen plats que “entren dins el subconscient perquè estàvem acostumats a menjar-los quan érem petits”.

Com a anècdota, un dels seus menús més populars s’anomena Vázquez Montalbán. Rodríguez relata que l’any 1946 va haver-hi una detenció indeguda a casa seva, on van matar el seu avi i el seu tiet. Montalbán, que era petit i va veure l’escena, va quedar molt marcat. Ja d’adult, en el seu llibre Historia de Padres e Hijos va relatar el succés. De fet, molts dels periodistes internacionals que van visitar Barcelona l’any 1992 durant les Olimpíades es personaven a Can Lluís en cerca de les referències de Vázquez Montalban.

Finalment, Ferrer també va destacar la duresa del sector de la restauració: “és en general un sector molt dedicat, que implica molta feina”. Tot i això, des de Can Lluís sempre s’ha fet “amb gran satisfacció” gràcies al plaer de sentir que la gent tria casa seva per menjar.

Desde 1929 en la Calle de la Cera 49, en el barrio de Sant Antoni, se ubica el Restaurant Can Lluís. Diferentes generaciones han pasado por el establecimiento y, actualmente, Ferran Rodríguez y Júlia Ferrer, son los encargados de mantener la tradición de un restaurante emblemático en el barrio.

Después de tantas décadas y gracias a la amabilidad y la calidad de Can Lluís, han ido fidelizando los clientes, algunos de los cuales hace más de 40 años que lo frecuentan. A esto, Rodríguez explica que “se siente un placer enorme”, que lo que se ha hecho durante los años no ha sido en vano.

Asimismo, con el paso del tiempo el establecimiento no ha querido dejar pasar los platos tradicionales y continúa fiel a sus inicios. Ferrer explica que, a pesar de haber cambiado las costumbres a la hora de comer, “llegar a Can Lluís es como ir a comer a casa de los padres o los abuelos”. Se cocinan platos que “entran dentro del subconsciente porque estábamos acostumbrados a comerlos cuando éramos pequeños”.

Como anécdota, uno de sus menús más populares se llama Vázquez Montalbán. Rodríguez relata que en 1946 hubo una detención indebida en su casa, donde mataron a su abuelo y a su tío. Montalbán, que era pequeño y vio la escena, quedó muy marcado. Ya de adulto, en su libro Historia de Padres e Hijos relató el suceso. De hecho, muchos de los periodistas internacionales que visitaron Barcelona en 1992 durante las Olimpiadas se personaban en Can Lluís en búsqueda de las referencias de Vázquez Montalbán.

Finalmente, Ferrer también destacó la dureza del sector de la restauración: “es en general un sector muy dedicado, que implica mucho trabajo”. Sin embargo, desde Can Lluís siempre se ha hecho “con gran satisfacción” gracias al placer de sentir que la gente elige su casa para comer.