Joan Aguilar (entrenador Club esportiu de les Corts)

El Club Esportiu de les Corts fomenta els valors en el futbol

Joan Aguilar té una llarga història com a entrenador de diferents equips de futbol. Actualment, desenvolupa la seva professió al Club Esportiu de les Corts. Es tracta d’una entitat singular: és un espai on la competició passa a un segon pla per fomentar altres valors.

En paraules d’Aguilar, l’objectiu bàsic del club és “donar l’oportunitat a què tots els nens i nenes que vulguin començar a jugar a futbol” puguin fer-ho sense condicionants. Així, més que els resultats, des de l’entitat es promouen diversos valors. Es vol que els nens s’ho passin bé, “que treballin en companyonia, en responsabilitats i que siguin solidaris”.

En aquest sentit els resultats són secundaris i, en conseqüència, s’evita reforçar la dicotomia guanyador i perdedor. De fet, no és fins als 7 o 8 anys que els nens poden començar a competir voluntàriament, tot i que el club no ho recomana. Ara bé, a partir dels 10 anys sí que es va perfilant qui realment té el compromís i el sacrifici de competir per tal de sortir de l’escola amb garanties de poder jugar en un altre equip i trobar-se còmode.

A més a més, des del club s’intenta potenciar la participació femenina. Així, periòdicament se celebren jornades gratuïtes per a noies i també es fan estades esportives puntuals perquè aquestes s’animin a jugar. Per a més informació, l’entitat compta amb una pàgina web: www.celescortsbarcelona.com