Sota el lema “Aprendre a aprendre, mai havia estat tan important”, el Centre d’Estudis SAM Claret forma professionals especialitzats en l’àrea sanitària. Aquest centre de formació imparteix tant cicles de grau mitjà com superior en modalitat presencial i també a distància. Els cursos, homologats pel Departament d’Ensenyament que s’ofereixen són: El CFGS, el “d’Imatge del Diagnòstic i Medicina Nuclear”, “Radioteràpia i Dosimetria” i “Audiologia Protètica” i el CFGM “d’Auxiliar d’Infermeria”.

Marta Méndez, cap d’estudis del centre, i Gemma Sáiz, responsable de comunicació, destaquen l’experiència de l’escola, que fa més de vint anys que funciona. És perfil obligatori del personal docent que siguin personal sanitari en actiu, per donar així més riquesa a les aules. Gràcies a aquest fet, els seus processos d’aprenentatge i la seva actualització en la matèria es percep constantment en els casos clínics reals, fent molt més atractives les clases.

Això, a més a més, ajuda els alumnes a “obrir finestres que no s’havien plantejat dins el món sanitari”. Conèixer de més a prop les experiències de professionals reconeguts en el seu àmbit els permet fer-se una idea de què poden arribar a ser en el futur professional. Per tant, els formadors transmeten la tècnica als estudiants i apropen la realitat a l’escola. En definitiva, el centre d’estudis ha aconseguit combinar professionals experimentats que alhora són grans formadors.

També, com explica Marta Méndez, s’ha arribat a gestionar molt bé tota l’àrea de formació cap a l’alumne, de tutoritzar-lo des que “comença fins acaba i de saber les seves inquietuds tant en els cicles formatius com en tot el procés dels estudis”. Així mateix, els alumnes de SAM Claret poden sortir amb la garantia d’haver fet pràctiques. Aquestes es desenvolupen tant en centres públics com privats arreu de Catalunya i, fins i tot, d’Espanya. En ells els alumnes poden aplicar “els continguts que fan a l’escola de manera teòrica”.

L’escola té també una àrea de formació contínua on, trimestralment i en dissabte al matí, es fan cursos de temes de sanitat monogràfics per ampliar coneixements tant als propis alumnes com a ex alumnes i ajudar-los així a seguir enriquint el seu currículum.

El Centre d’Estudis SAM Claret està situat al carrer Sant Antoni Maria Claret, 363-371 de Barcelona. Trobareu més informació al telèfon 933524932, al web www.samclaret.com i a les seves xarxes socials d’Instagram i Facebook (@samclaretescolasanitaria)

 

Compartir:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter