Aina Vila i Javier Gombau (Agrupació Escolta de la Sagrada Família)

Acelobert arriba a Sagrada Família (Programa del 17/01/2019)

La biblioteca de la Sagrada Família és l’emplaçament on es va celebrar el tercer programa de Ràdio Acelobert. Allí, l’Anna Ortega i l’Antonia Utrera es van trobar amb Marta Perez, dels Bestialots Espurnats; Aina Vila i Javier Gombau de l’Agrupació Escolta de la Sagrada Família; Àngel Rodríguez, de la Colla Castellera de la Sagrada Família; Wilmer Saya, del restaurant Casa Díaz i Mònica Medina, la directora de la biblioteca.

Marta Perez, representant dels Bestialots Espurnats, va explicar els inicis de la colla fa deu anys, i algunes de les activitats que fan, com la seva participació en les festes majors de la Sagrada Família i també les col·laboracions amb altres colles. A més a més, va convidar tots els interessats a participar i a unir-se als bestialots.

A continuació van parlar Aina Vila i Javier Gombau, de l’Agrupació Escolta de la Sagrada Família, que fa 63 anys que és al barri. En paraules de Vila, al CAU s’aprèn a “viure, a ser persones felices, actives i compromeses amb la societat”. A més a més, Gombau va aprofitar per fer una “crida de cooperació entre veïns i veïnes del barri i entitats” a causa del futur enderrocament que viurà l’edifici on es troba actualment l’agrupació.

En la seva intervenció Àngel Rodríguez, representant de la Colla Castellera de la Sagrada Família, va explicar com fa 16 anys, durant els inicis del grup, hi va haver molt ressò i moltes persones van aconseguir tirar endavant el projecte. A més a més, a part de les activitats realitzades arreu de Catalunya també han sortit a l’exterior, concretament a Brussel·les i a Londres. De fet, aquest any es preveu fer un altre viatge a un lloc encara no revelat.

Després va arribar el torn de Wilmer Saya, cuiner i copropietari del restaurant Casa Díaz juntament amb la seva mare. Saya transporta un trosset de Veneçuela al barri de la Sagrada Família. El restaurant combina el menjar típic tradicional veneçolà amb la cuina mediterrània. Es tracta d’una fusió que sorprèn i que ha tingut una gran acceptació no només per part dels veïns del barri, sinó per la resta de barcelonins.

Per tancar el programa Mònica Medina, la directora de la biblioteca de la Sagrada Família, va explicar algunes especificitats de la biblioteca: compta amb una especialització en ciència i, a més a més, altres especialitzacions temàtiques més petites, en les que destaca la LGTBI. Finalment, va adreçar-se als oients i els va convidar a venir a la biblioteca.

Wilmer Saya (propietari Casa Díaz) Mònica Medina (directora biblioteca Sagrada Família) Marta Perez (representant Bestialots Espurnats) Angel Rodriguez (representant Colla Castellera Sagrada Família) Àlex i Sergi (propietaris de La Bodega del Poblet) Aina Vila i Javier Gombau (Agrupació Escolta de la Sagrada Família)