6 de juliol: Arrival (Denis Villeneuve, 2016) - 13 de juliol: Cafe Society (Woody Allen, 2016) - 20 de juliol: Captain Fantastic (Matt Ross, 2016) - 27 de juliol: Requisitos para ser una persona normal (Leticia Dolera, 2015) - 3 d’agost: Whiplash (Damien Chazelle, 2014).

6 de juliol: Arrival (Denis Villeneuve, 2016) – 13 de juliol: Cafe Society (Woody Allen, 2016) – 20 de juliol: Captain Fantastic (Matt Ross, 2016) – 27 de juliol: Requisitos para ser una persona normal (Leticia Dolera, 2015) – 3 d’agost: Whiplash (Damien Chazelle, 2014).

D’estiu a estiu, L’Illa Diagonal torna a encendre els projectors per donar pas a una nova edició de cinema a la fresca. Així, les cinc nits de dijous compreses entre el 6 de juliol i el 3 d’agost, seran nits de setè art als jardins de Sant Joan de Déu, el parc del Centre Comercial. Enguany, tot i que no hi ha a priori una idea temàtica sota la qual pengin els films triats, sí que tenen totes un fil conductor en comú: els protagonistes són individus excepcionals que s’entreguen al màxim per posar en pràctica el seu talent.

Així, a través de cinc històries, més enllà de les seves trames ben diferenciades, veurem fins a quin punt la dedicació i sacrifici dels personatges principals els porta a descobrir el millor d’ells mateixos. La primera proposta és Arrival, on una experta lingüista encarnada per Amy Adams haurà d’esmerar-se per entendre les intencions d’uns extranys octòpods acabats d’arribar al planeta i que disposen d’un sofisticat sistema de comunicació. Una petita joia de la ciencia-ficció contemporània amb profundes reflexions sociològiques basada en el relat Story of Your Life, de Ted Chiang.

A Cafè Society, Bobby Dorfan (Jesse Eisenberg) té ganes de menjar-se el món i anirà a Hollywood a buscar els favors del seu tiet, un gran productor cinematogràfic. Allà, però, coneixerà una noia que li interessarà més que el món de la indústria i es conformarà un triangle amorós en què Woody Allen demostra seguir en plena forma com a director. La setmana següent, Viggo Mortensen ens sorprendrà també amb un paper singular a Captain Fantastic, on interpreta un pare devot absolutament bolcat a educar els seus sis fills sota les regles salvatges dels boscos, lluny de la civilització, per tal d’inculcar-los la màxima capacitat crítica contra uns valors, els de la societat capitalista, que considera més destructius.

La quarta sessió proposa la comèdia romàntica Requisitos para ser una persona normal, primer llargmetratge de Leticia Dolera que descriu, en aquest cas, l’esforç de María de las Montañas per esdevenir una persona que es pugui titllar de normal, en veure’s amb 30 anys sense feina, parella, distanciada de la seva família i expulsada del seu pis. I finalment, amb Whiplash, el director de La La Land ens regala un altre agònic retrat de sacrifici per acomplir un somni. Andrew és un jove i ambiciós bateria amant del jazz que intentarà a tota costa captar l’atenció del prestigiós professor del conservatori on estudia, conegut pels seus mètodes extremadament rigurosos, per tal d’arribar a ser un dels grans amb les baquetes.

Així que ja ho sabeu: si voleu arribar ben lluny, resteu atentament quiets davant la pantalla de l’Illa Diagonal. El recinte de l’Illa s’obrirà al públic a partir de les 21h, i les sessions, en versió original, començaràn a les 22h. Les entrades es podran comprar per 3,5 euros en el mateix espai de la projecció o anticipadament a través del web atrapalo.com, i un any més hi haurà servei de lloguer de gandules. Totes les facilitats, doncs, per passar cinc nits de cinema que no et deixaran indiferent.

Per Àngel Bravo

Volver a todos los artículos de interes

DESTACADOS